0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăActualitateȘeful PNL Constanța: Voi propune primarului să amâne aplicarea regulamentului de acces...

Șeful PNL Constanța: Voi propune primarului să amâne aplicarea regulamentului de acces în Peninsulă

Senatorul Septimiu Bourceanu, președintele filialei municipale PNL Constanța, a declarat pentru „Dobrogea Live” că va propune primarului Vergil Chițac amânarea aplicării noului regulament de acces în Peninsulă, programat să intre în vigoare începând cu data de 15 noiembrie.

„Analizăm doleanțele locuitorilor și agenților economici și vom întocmi o listă cu solicitările lor privitoare la noul regulament. La solicitarea locuitorilor din Peninsulă voi propune primarului să amâne aplicarea regulamentului”, a spus senatorul liberal, prezent sâmbătă la o întâlnire a locuitorilor din Peninsulă.

La întâlnirea din Piața Ovidiu, organizată de Grupul de Iniţiativă Civică Peninsula, au mai fost prezenți și consilierii locali Cristiana Popescu și Mihai Ochiuleț de la USR, Costin Răsăuțeanu și Dede Perodin (PSD), iar din partea PNL au venit consilierul Costin Avătavului și senatorul Bourceanu.

Locuitorii din centrul vechi sunt nemulțumiți de faptul că noul regulament limitează accesul la o singură mașină per locuință, iar proprietarii de restaurante și hoteluri cer să le fie permis clienților să intre cu autoturismul în Peninsulă.

La întâlnire a fost prezentă și Mirela Doicescu, unul dintre avocații care au contestat în instanță noul regulament.

Citește și: Autoritatea pentru respectarea GDPR cere Primăriei Constanța să modifice Regulamentul de acces în Peninsulă

1 COMENTARIU

 1. Îmi pare rău că n-am știut de această reuniune .Sunt niște aspecte contestabile in acest regulament.Mai intii restringerea la dreptul de acces a unei singure mașini pet spațiu locativ .Este o prostie in situația in care ambii parteneri lucrează,au orare și direcții de mers spre serviciu care nu se suprapun .Ce facem ?restringem dreptul la muncă ?
  In al doilea rind , dorința restauratorilor și a hotelierilor de a permite accesul clienților ar duce le aglomerație si haos asat cum se întâmplă in sezonul estival cind Peninsula este sufocată de mașini . Înainte de a impune restricții platitorilor de taxe și impozite care plătesc salariile funcționarilor din primarie ar fi mai bine să supunem dezbaterii SOLUȚII alternative care să permită rezidenților să traiasca decentă în cartierul lor.
  O soluție ar fi parcările supraetajate in jurul Peninsulei.Nici măcar nu s-a făcut efortul să se identifice terenuri in zonă care care se pretează la așa ceva .Ori poate sunt rezervate pentru „dezvoltatori”?ori poate se dorește relocarea in masă a locuitorilor și transfomarea Peninsulei intr-o zonă rezidențială de lux accesibilă numai persoanelor cu un venit ridicat ?
  Nu s-a luat in considerare un sistem de park’n’ride care să asigure accesul turiștilor spre restaurante și hoteluri cu ajutorul unor microbuze electrice care să circule intre parcări și restauray/hoteluri din zonă.
  Dar de ce să gindim ?E un efort .Mai bine interzicem și taxam ,simplu și rapid.
  Eventual suspendăm sidrepturile civile și gata,am rezolvat-o.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments