Șeful CJ Constanța i-a transmis lui IPS Teodosie îngrijorarea cu privire la pelerinajul la Sf. Andrei

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a purtat o discuție cu IPS Teodosie, în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscurile la care se pot expune credincioșii la o eventuală adunare la mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie.

În acest context, Lupu, care este și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, a declarat pentru „Dobrogea Live” că cei care nu respectă rigorile impuse de autorițăți, trebuie să își asume deciziile.

„Există o serie de măsuri legale privind criza COVID-19, pe care fiecare om din țara asta trebuie să le respectăm. Mai departe, fiecare decide dacă vrea să intre în conformitate sau nu. Din punctul meu de vedere, fiecare trebuie să își asume faptele”, a explicat Lupu.

Constanța, județul cu cea mai mare rată de infectare

El a precizat că în discuția cu IPS Teodosie a reamintit de situația dramatică în care se află județul Constanța.

„Eu am spus Înalt Prea Sfinției Sale, în condițiile în care mor oameni, gândiți-vă că în Constanța este o explozie de infectări. Dar dumnealui are argumentul său. Eu îi respect puncul de vedere, dar îmi exprim convingerea că cel mai important lucru, astăzi, în România, este viața și sănătatea oamenilor. Trebuie să te gândești la siguranța oamenilor și la sănătatea acestora. Când vezi că pe tot globul se iau astfel de măsuri, lucrurile trebuie judecate în acest spirit”, a mai spus șeful CJ Constanța.

Constanța este județul cu cea mai mare rată de infectare din țară – 7,54, în timp ce la nivel de municipiu, aflat în carantină din 20 noiembrie, avem o incidență de 10,70.

Deși la slujba de luni de la mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei le este permisă participarea, conform regulilor, doar locuitorilor din Ion Corvin, IPS Teodosie a sfidat rigorile impuse de autorități și a chemat pelerini din toată țara în număr cât mai mare.

Citește și: Epidemiologii și infecționiștii dezaprobă pelerinajul la Peștera Sf. Andrei/Ei recomandă Bisericii să se adapteze regulilor

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. Este o mare rusine sa nu lasi oamenii din zona sa meargă la Sf Andrei.De ce nu credeti ca oamenii stiu ce au de făcut și biserica nu stie sa organizeze sau este inconștientă.Ion Corvin are 2000 de locuitori.La Iași și București tot ATITIA credincioși au fost ?

Comentariile sunt închise.

Doneaza