Epidemiologii și infecționiștii dezaprobă pelerinajul la Peștera Sf. Andrei/Ei recomandă Bisericii să se adapteze regulilor

Specialiștii epidemiologi și infecționiști dezaprobă o eventuală adunare a credincioșilor la mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie, în contextul în care IPS Teodosie îndeamnă la o participare în număr cât mai mare.

Președintele Societății Române de Epidemiologie, Prof. Dr. Doina Azoicăi a declarat pentru “Dobrogea Live” că acest tip de adunare este riscant și recomandă românilor să găsească o modalitate de a-și manifesta spiritul credinței fără să accentueze o situație de risc, iar Bisericii să se adapteze situației de criză.

“Aceste adunări mari de oameni pot să creeze un risc de diseminare și creșterea  potențialului de risc în rândul populației. Consider că niciun fel de adunare nu este oportună. Toate comunitățile au evitat întâlnirile în vederea evitării răspândirii virusului. Orice tip de astfel de adunare poate să ducă la creșterea riscului.” a explicat epidemiologul.

Azoicăi: Cu toții ne-am adaptat

Ea îndeamnă Biserica să se adapteze situației critice așa cum au făcut-o toate sectoarele social-economice.

“Credința este în fiecare dintre noi. Credința nu trebuie părăsită, dar modalitatea în care ne manifestăm și exprimăm această necesitate în spiritul credinței trebuie făcută în așa fel încât să nu accentuăm o situație de risc în care suntem cu toții. Cu toții ne-am adaptat la acestă situație, și învățământul, și horeca, și activitățile economice. S-au găsit pârghii prin care totuși viața să continue, dar în așa fel încât să nu creeze aceste momente de risc. Este nevoie de o solidaritate națională”, a adăugat șefa Societății Române de Epidemiologie.

Halichidis: La Constanța e jale

La rândul său, managerul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis a declarat pentru „Dobrogea Live” că în contextul epidemiologic actual nu recomandă nici măcar întâlniri pentru ședințe.

“Nicio adunare nu este oportună în momentul de față. Nu e bine să vorbești despre fețele bisericești, mai ales în post. Eu sunt o persoană credincioasă, dar părerea mea este că nici măcar ședințe n-ar trebui să se facă. La Constanța e jale”, a explicat șefa Spitalului de Infecțioase.

Constanța este județul cu cea mai mare rată de infectare din țară – 7,54, în timp ce la nivel de municipiu, aflat în carantină din 20 noiembrie, avem o incidență de 10,70.

Deși la slujba de luni de la mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei le este permisă participarea, conform regulilor, doar locuitorilor din Ion Corvin, IPS Teodosie a sfidat rigorile impuse de autorități și a chemat pelerini din toată țara în număr cât mai mare.

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. Nu înțeleg de ce dezinformați și mergeți ață de mult pe influenta negativa împotriva bisericii și a IPS. aici e vorba de interese politice ce faceți voi Poza nu e de actualitate, e din anii trecuți, nimeni de acolo nu are masca pe fata iar vremea de pe 30 noiembrie a fost ploioasa și chiar a nins, nu soare orbitor încât oamenii sa își acopere frunțile ca să vadă. Ma scârbește modul asta de presa pe care voi îl faceți, indiferent de subiect.

Comentariile sunt închise.

Doneaza