S-a închis singurul magazin din Constanța cu produse pe bază de cannabis

Singurul magazin din Constanța care comercializa produse pe bază de cannabis, echipamente și accesorii pentru fumat, parte a francizei “Legalize It”, s-a închis după mai puțin de un an de funcționare.

Managerul magazinului a declarat pentru “Dobrogea Live” că principalul motiv care a stat la baza deciziei închiderii business-ului a fost lipsa de personal și vânzările slabe în raport cu shop-urile din alte orașe precum Cluj-Napoca.

Cu toate acestea, managerul nu exclude posibilitatea să revină la un moment dat pe piața din Constanța.

Magazinul a avut sediul vizavi de stația de autobuz din fața Tomis Mall.

Magazinul de la Constanța este parte a fracizei “Legalize it”, concept prezent și în orașele București, Cluj, Galați, Ploiești, Craiova, Timișoara și Iași.

Franciza comercializează produse pe bază de cannabis cu conținut redus de THC (tetrahidrocanabinol) și conținut ridicat de CBD (canabidol). Cei doi canabinoizi au proprietăți terapeutice remarcabile, însă în România, doar pentru cel de al doilea este permis consumul.

În țara noastră, consumul produselor ce dețin o concentrație de peste 0,2% THC, este interzis. Cel puțin, deocamdată, întrucât în sertarele Parlamentului există un proiect de lege care propune legalizarea consumului de marijuana medicinală, care nu a avansat din cauza apariției COVID-19.

În magazinul de la malul mării erau comercializate uleiuri de cannabis CBD, bonguri, vaporizatoare, pipe, cântare de mare precizie, grindere, foițe și alte produse de profil.

Administratorul magazinului a adăugat că, deși toate produsele sunt legale, o parte din românii nefamiliarizați cu subiectul primesc cu ostilitate prezența acestor tipuri de spații comerciale.

Un astfel de magazin a mai funcționat, discret, în Constanța, însă s-a închis din cauza unei legislații specifice nedeplin înțeleasă.

Pe lângă aspectul comercial, “Legalize it” este și comunitatea care militează pentru legalizarea consumului de marijuana în România.

Citește și: Primul magazin din Constanța cu produse pe bază de cannabis se deschide în centrul orașului

Urmărește-ne pe:

Doneaza