5.4 C
Constanța
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitateRusia nu mai are loc la masa Consiliul Diplomatic al Municipiului Constanța

Rusia nu mai are loc la masa Consiliul Diplomatic al Municipiului Constanța

Consulatul Federației Ruse la Constanța va ieși din grupul de parteneri ai Consiliul Diplomatic Consultativ al Municipiului Constanța, a sugerat Dorin Popescu, consilierul pentru relații internaționale și cultură al lui Vergil Chițac.

Întrebat de “Dobrogea Live” dacă diplomații ruși vor mai face parte din rețeaua de misiuni diplomatice din Consiliul Diplomatic Consultativ al Municipiului Constanța, Popescu a răspuns “vom invita la masă doar partenerii cu care împărtășim aceleași principii și valorii”.

Reuniunea Consiliul Diplomatic are loc o data pe an, iar cel din 2022 este în pregătire.

Anul trecut, la reuniune au participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice de carieră sau onorifice ai Federației Ruse, Estoniei, Norvegiei, Franței, Finlandei, Regatului Țărilor de Jos, Georgiei, Macedoniei de Nord, Albaniei și Italiei.

“Reuniunea consiliului este relevantă din perspectiva facilitării politicilor noastre publice în plan local. Reuniunea anuală este în pregătire și va avea loc până la finalul anului”, a mai spus Dorin Popescu, expert în geopolitică și analist politic.

La reuniunea de anul trecut, Federația Rusă figura în fruntea listei oficialilor din Consiliu.

Principalele subiecte abordate în cadrul Consiliului vizează atragerea investițiilor străine în municipiul Constanța și utilizarea, de către municipalitate, a exemplelor de bune practici sectoriale, în diferite domenii, deținute de țările reprezentate în municipiu de către consulii de carieră și onorifici.

În luna aprilie, după începerea agresiunii Rusiei în Ucraina, Primăria Constanța a dezavuat toate acordurile de cooperare cu partenerii municipali din Federația Rusă.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Recent Comments