Proprietarii apartamentelor de închiriat pe litoral, despre turiști: „Mulți sunt niște jeguri de oameni…Le pute respirația”

Pe un grup de Facebook dedicat cazării pe litoral, proprietarii unor apartamente și-au exprimat nemulțumirile cu privire la modul în care turiștii știu să petreacă timpul liber în spațiile puse la dispoziție de ei.

Citește și: Taxa de parcare din Mamaia „dă roade”. Turist: „Eu nu voi mai alege să vin aici în vacanță”

Un apartament în zona litoralului se închiriază cu prețuri care pleacă de la 250-300 de lei/noapte, iar tariful crește în funcție de zona unde este amplasat apartamentul, distanța față de mare, vederea și altele. Deși prețul concurează cu cel al hotelurilor, proprietarii spun că oferă cele mai bune condiții.

„Dacă plătiți o noapte, nu vă bateți joc”

Totul a plecat de la postarea unui proprietar de apartament de pe litoral supărat pe faptul că lenjeria de pat a fost murdărită de copiii turiștilor cazați. „Dragi turiști, în special dragi mămici, vă citesc anunțurile și mai toată lumea vrea mult, bun si ieftin sau foarte ieftin. Dragilor, nici nouă nu ne fac alții servicii degeaba, o lenjerie la spălătorie costă, nu e moca.

Când intrați într-un apartament și găsiți lenjerii albe, bunul simt nu vă spune nimic? Dacă acasă la voi le permiteți copiilor voștri să mănânce ciocolată, bomboane și să coloreze cu cariocile în pat, e strict problema voastră. Pentru faptul că plătiți o noapte, două, trei, asta nu înseamnă că vă puteți bate joc de cineva…pentru că ați plătit. Dacă vă place asa de mult albul, faceți experientele astea la voi acasă. Din păcate unii…îți lasă un gust amar”.

Turiștii sunt „nesimțiți, „țărani”, jeguri”

La postarea de mai sus, mulți proprietari de apartamente au comentat caracterizându-i în fel și chip pe turiștii care le-au trecut pragul. Desigur, au fost și oameni care au apreciat bunul simț al oaspeților.

„Nu te agita și enerva degeaba, unii sunt nesimțiți din cale afară, au atâtea pretenții, dar ei acasă nu au condițiile pe care le oferi și la noi strâmbă din nas”

Citește și: Brațul Sulina, invadat de somnul african. Cum cred pescarii că a ajuns această specie invazivă în deltă

„Prosoape albe de hotel imaculate, nu credeam o sa mai fie salvate. Și culmea au stat 2 zile cu 300 de lei într-un apartament, mi-au spus că sunt 2 adulți și 2 copii și înainte de cazare erau 3 adulți și 2 copii”.

„Și mai au și pretenții să fie plaja la 50 m de ei dacă se poate, să fie camera undeva la 50 lei, lift, majordom să le ia bagajele, parcare privată… iar când pleacă lasă dezastru. Săracu e și al dracu. Iar când vin la mare vin cu sacoșele pline de mâncare de acasă. Și au pretenții sa fie plaja la 50 m de ei..fi-mi-ar scârbă de ei”.

„Luați-le garanția o noapte, eu așa procedez…așa am garanția ca nu strică nimic….țărani…mulţi sunt niște jeguri de oameni. Mai ales femeile”.

„Câtă dreptate aveți! Sunt albe imaculate la sosire și când pleacă se întâmplă să fie cu toate meniurile, plus carioca etc. Lenjerii pe care efectiv le arunci pentru că oricât s-ar strădui la spălătorie, nu mai ies petele.”

„Așa este: vor confort, să fie curat, dar ei lasă dezastru. 5 zile dacă stau, ei nu aruncă gunoiul, găsesc bucătăria plină cu saci de gunoi, noi așa le dam apartamentul? Doamnele vin și se vopsesc și lasă prosoapele murdare, ojă pe lenjerii și multe altele. Bunul simț le lipsește unora.”

„Mi-au strâmbat ușa la frigider, au ciobit gresia, și cireașa de pe tort la fina , surpriză: Cum să lași tava cu cartofi arși în cuptor și să pleci așa?”

„Să ferească Dumnezeu să aveți parte de așa oamenii. 5 ore le-a luat la 2 femei să frece jegul lăsat în urma lor!”

„Apartamentele de vacanță nu sunt niște bucătarii ambulante. Toți vin și cu ceapă și jumară de acasă…..le pute respirația în lift că nu știu să si scoată resturile interdentale și nici nu prea sunt obișnuiți sa se spele.”

Reacția turiștilor: „Vă gândiți doar să vă îmbogățiți”

La comentariile de mai sus, au fost și reacții postate de turiști.

„Cu părere de rău spun că la noi în România nu exista turism, ci BIȘNIȚĂ. Și nu am știut că poți fi tratat exemplar decât atunci când am plecat în Grecia. Să vă fie rușine ca nu știți să faceți turism și că ați uitat să fiți oameni cu bun simț. Vă gândiți doar să vă îmbogățiți. Câți dintre voi ați dat o atenție cât de mică turiștilor ce v-au călcat pragul anul acesta? Câți ați făcut tot posibilul ca acei turiști să revină la voi și anul următor în calitate de prieteni, nu de turiști? Ați oferit măcar o cafea din profitul vostru unor turiști ce stau în vila voastră o săptămână?”

„Se vede că munciți mult pentru banii care îi luați pe chirii de la niște oameni care poate și-au dat ultimi bani sa vadă și ei marea . De aia aveți timp sa îi faceți cu ou și cu oțet? Atâta gălăgie pentru o lenjerie de 200 lei când voi cereți 300 de lei pentru o noapte. Rușine să vă fie.”

„Profitați de statul mafiot care nu reglementează nesimțirea cazărilor de la mare. Ce faceți voi acolo e leșinare după bani, nu are legătură cu turismul. În 400-500 de lei pe 8 ore de somn oferiți și vise la alegere? ”

Citește și: Firma care construiește casa fratelui lui Teo Hira a câștigat trei contracte de la RAEDPP într-o singură lună

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. de asta prefer sa merg in Dobrogea de sud. Desi am vizitat mai mult din coasta bulgara, Varna chiar e un oras frumos, si apoi in jos spre Burgas, nu doar Nesebar, eu iubesc Cadrilaterul, inca mai sunt casele colonistilor romani, stilul a ramas romanesc vechi.

    Culmea, cu exceptia unor manelizari a Balcicului in jurul palatul reginei, Regiunea s-a pastrat si s-a dezvoltat mai frumos decat Dobrogea de nord.

    Oamenii sunt acceptabili daca nu ai pretentii, sunt bulgari si e bine sa nu intri in contradictie cu ei pentru ca nu o scoti la capat dar prefersa merg acolo unde peisajele sunt minunate, constructiile respecta mediul, platesc in bani romanesti si angajatii din servicii imi vorbesc romaneste.

  2. Anaf ce zice ca inchiriati apartamentele?
    Daca iai dat omului la 200 pe zi face ce vrea nu?
    Pentru 6000 de lei pe luna platiti la intretinere si la curatenie cat nu face ha ha ha

Comentariile sunt închise.

Doneaza