-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitatePromisiune guvernamentală: Autostrada A4 va continua cu ”Alternativa Techirghiol”

Promisiune guvernamentală: Autostrada A4 va continua cu ”Alternativa Techirghiol”

Anul 2021 a început în Dobrogea cu multe discuții pe marginea infrastructurii rutiere. La nivelul Consiliilor Județene (Tulcea și Constanța) au loc întâlniri pentru realizarea „Dobrogea Expres”, drumul care ar lega Constanța de Tulcea și Brăila. Și ministrul Transporturilor a anunțat o altă investiție: „Alternativa Techirghiol”.

„Alternativa Techirghiol” este drumul care ar salva turiștii veniți pe litoral de cozile imense care se creează pe DN 39 Constanța-Mangalia. Despre o alternativă de drum către stațiunile din Sud a vorbit și deputatul Marian Crușoveanu.

De data aceasta a fost rândul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, care în prima conferință de presă a anunțat proiectele de infrastructură la nivel național.

„Alt proiect este continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la Nord la Sud, ca ocolitoare a Constanţei, să continue peste Canalul Dunăre-Marea Neagră, să treacă pe la vest de Lacul Techirghiol şi să ajungă, cel puţin în prima fază, până undeva în zona Olimp, un bypass al staţiunilor aglomerate”, spune ministrul

Proiectul este în fază avansată, adaugă Drulă, Ministerul Transporturilor având deja un studiu de fezabilitate. „Se numeşte Alternativa Techirghiol. E un obiectiv important pentru noi şi vom urmări să lansăm acest proiect pentru că are beneficii importante şi trebuie construit”, a concluzionat ministrul.

Cele mai populare

Recent Comments