0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăPrimării DobrogenePROFIL DE CANDIDAT. Robert-Eusebiu Spârcaci (AUR): „Îmi doresc să clădesc un viitor...

PROFIL DE CANDIDAT. Robert-Eusebiu Spârcaci (AUR): „Îmi doresc să clădesc un viitor pentru tinerii din Cernavodă”

„Profil de candidat” este o rubrică temporară pe care publicația „Dobrogea Live” o pune la dispoziția candidaților la primăriile orașelor din Dobrogea, secțiune unde aceștia se prezintă și răspund întrebărilor noastre. Întrebările adresate sunt aceleași pentru toți candidații, iar răspunsurile nu sunt interpretate editorial.

Robert-Eusebiu Spârcaci (26 ani, necăsătorit), absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța,  este candidatul partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) pentru funcția de primar al orașului Cernavodă.

Dobrogea Live: Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care le aveți implementa în cazul în care veți reuși să obțineți postul de primar al orașului Cernavodă?

Robert-Eusebiu Spârcaci: Sistemul de alimentare cu apă în oraș este vechi de peste cincizeci de ani și trebuie găsită o formulă în a-l înlocui etapizat. Un al doilea proiect important pentru oraș ar fi demararea alimentării cu gaz a orașului care evident va necesita mai mult decât un mandat, dar care este necesar în contextul opririi unității numărul unu al centralei nuclearoelectrice pentru retehnologizare. Un al treilea proiect prioritar va fi încurajarea afacerilor locale fie prin stimularea spiritului antreprenorial sau prin găsirea unor noi modalități prin care afacerile din oraș să se dezvolte și să  creeze mai multe locuri de muncă.

Care considerați că sunt cele mai mari trei probleme cu care se confruntă în prezent orașul Cernavodă?

Lipsa locurilor de muncă, lipsa suportului pentru antreprenorii locali și destule lipsuri ale infrastructurii, fie ea termică, fie de transport apa presupus potabilă.

Care este viziunea dvs. despre funcționarea eficientă a aparatului administrației publice locale?

Un funcționar public eficient trebuie să aibă parametri metrici pe care să-i îndeplinească în exercițiul funcției lui în felul acesta putându-le măsura eficiența.

Cum veți relaționa cu un Consiliu Local în care, de exemplu, formațiunea politică pe care o reprezentați nu va avea majoritatea voturilor?

Deși întrebarea conduce mai mult spre relaționarea cu o majoritate ostilă din Consiliul Local, consider că nu vor fi voturi de opunere față de proiecte transparente și care să îmbunătățească calitatea vieții în oraș , în fond, ședințele sunt publice iar o opoziție la binele orașului va fi sancționată de populație.

Care considerați că sunt principalele calități care vă recomandă pentru funcția de administrator al orașului?

Dorința de a întemeia o familie pe care să am certitudinea că o pot crește în orașul meu – factor care nu îmi este personal, mulți tineri din oraș ca și mine dorind asta – este un driver/calitate care spun eu m-ar recomanda, dorința de a clădi un viitor pentru tinerii din oraș, preveni exodul acestora spre țări străine și îmbătrânirea orașului. Este firesc că odată cu tinerețea mea vine și puterea de muncă și determinarea în a pune piatra de temelie la un oraș care să nu depindă exclusiv de firmele arondate proiectului nuclear din localitate.

1 COMENTARIU

  1. Doar baliverne si povesti pentru copiii de clasa a doua scoti din tine bai manipulator de colete.La intrebarea: Ce calitati va recomanda, raspunsul tau e”Citez” Dorinta de a intemeia o familie.
    Du-te bai cu luschi si caca te

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments