2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăPrimării DobrogenePROFIL DE CANDIDAT - Claudiu Palaz: Modelul meu de Administrație, Oradea și...

PROFIL DE CANDIDAT – Claudiu Palaz: Modelul meu de Administrație, Oradea și Cluj

„Profil de candidat” este o rubrică temporară pe care publicația „Dobrogea Live” o pune la dispoziția candidaților la primăriile orașelor din Dobrogea, secțiune unde aceștia se prezintă și răspund întrebărilor noastre. Întrebările adresate sunt aceleași pentru toți candidații, iar răspunsurile nu sunt interpretate editorial.

Claudiu Iorga Palaz (50 ani), doctor în Drept constituțional, a fost subprefect și prefect al Constanței, iar în prezent este vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța. Activează în aparatul admninistrativ din anul 1996, iar în această toamnă va candida pentru postul de primar al Municipiului Constanța din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP).

Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care le veți implementa în cazul în care veți reuși să obțineți postul de primar al Municipiului Constanța?

Fac precizarea că spre deosebire de ceilalți candidați nu voi face promisiuni electorale fără acoperire în programul pe care mi-l voi lansa în următoarea perioadă și nici promisiuni pe care nu aș putea să le finalizez într-un mandat de patru ani, deoarece ar fi o poziție incorectă față de constănțeni.  

Care considerați că sunt cele mai mari trei probleme cu care se confruntă în prezent Municipiului Constanța?

Niciun politician nu poate identifica strict trei probleme sau proiecte importante pentru constănțeni, deoarece ar fi subiectiv, că ceea ce poate fi important pentru el, poate fi lipsit de importantă pentru constănțeni. Principalul obiectiv pentru constănțeni este funcționarea normală a administrației locale iar de aici se pot rezolvă toate celelalte.

Care considerați că sunt principalele calități care vă recomandă pentru funcția de administrator al orașului.


Sunt om de administrație și apoi politician. Consider că mă pot duce la birou să încep efectiv munca pentru constănțeni din prima zi după obținerea mandatului de primar. Nu am nevoie de acomodare și nici nu îmi trebuie doi, trei ani să învăț modul de funcționare al primăriei sau, eventual, care sunt birourile angajaților. Experiența de 24 ani în administrație este principala mea calitate care mă recomanda pentru funcția de primar. 

Care este viziunea dvs. despre funcționarea eficientă aparatului administrației locale?

Pentru a avea un aparat eficient în administartie, trebuie aplicat un singur principiu de viață (acolo unde este cazul): Pe hoț să nu-l laș să fure, pe leneș să nu-l lași să stea!

Cum veți relaționa cu un Consiliu Local în care, de exemplu, formațiunea politică pe care o reprezentați nu va avea majoritatea voturilor?

Consiliul local este o structură pur politică, iar alegerile locale din 2020 vor diviza consiliul către mai multe formațiuni politice astfel încât niciun partid nu va deține majoritatea. Pentru funcționalitatea normală și pentru interesul constănțenilor este nevoie de alianțe și de noi strategii. Sunt sigur că partidele politice își vor trimite în consiliul local oameni cerebrali care nu vor vota împotriva interesului constănțenilor.

Care este orașul (la nivel național sau internațional) cu modelul de administrație pe care îl admirați cel mai mult?

Ținând seamă că sunt naționalist convins voi da doar exemple de model de administrație doar de la nivel național. Precizez că modelul de administrație al unui oraș la care faceți referire ar trebui să cuprindă două paliere, și anume, modul cum este administrat orașul și modul în care își desfășoară activitatea administrația:

a) Ca model de administrație: Oradea și Cluj

b) Ca model de administrare: Oradea, Cluj, Iași, Brașov, Timișoara.

Citește și: PROFIL DE CANDIDAT. Horia Constantinescu: Corupția este principala problemă în Constanța

Citește și: PROFIL DE CANDIDAT. Mircea-Titus Dobre (Pro România): Avem pregătit un calendar al proiectelor de modernizare a Constanței

Cele mai populare

Recent Comments