PoliticăPrimarul Constanței a achitat cele trei amenzi primite de la Autoritatea Electorală,...

Primarul Constanței a achitat cele trei amenzi primite de la Autoritatea Electorală, însă vrea să le conteste

Cu o zi înaintea organizării alegerilor din 9 iunie, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) l-a sancționat pe pe primarul Constanței, Vergil Chițac, cu trei amenzi în cuantum total de 7.300 lei, după ce edilul a dispus ca în secțiile de vot să fie montate doar 3 urne de vot, nu 5, așa cum prevede legea.

Într-un răspuns solicitat de ’’Dobrogea Live’’, reprezentanții Compartimentului de Comunicare din cadrul Primăriei ne-au transmis că edilul a achitat amenzile, însă le va contesta.

’’Cele trei sancțiuni emise de Autoritatea Electorală Permanentă au fost transmise fizic primarului municipiului Constanța la sfârșitul săptămânii trecute. Au fost achitate. Precizăm, de asemenea, că toate cele trei amenzi vor fi contestate în termenul legal’’, se arată în răspunsul municipalității.

Deși legea îl obliga pe Chițac să asigure câte o urnă pentru fiecare tip de vot, acesta a refuzat să se conformeze și a instalat doar trei urne, două dintre ele fiind separate cu un perete despărțitor.

După ce au început să curgă amenzile de la AEP, primarul a apelat la o soluție rudimentară și a completat numărul urnelor cu niște cutii de carton.

La acel moment, partidele politice locale l-au acuzat pe Chițac că prin neasigurarea numărului legal de urne încearcă fraudarea alegerilor, întrucât exista riscul amestecării voturilor.

CItește și:

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza