Primăria vrea să preia, etapizat, cinci baze sportive din Constanța

Primăria Constanța intenționează să solicite Guvernului României preluarea în proprietate, în vederea administrării și reabilitării, a cinci baze sportive din oraș.

Propunerea aparține consilierilor municipali USR PLUS și a fost prezentată primarului Vergil Chițac, care a agreat proiectul.

În urma discuțiilor s-a convenit ca solicitările de transfer a bazelor sportive din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Constanța să fie transmise etapizat, pe măsură ce administrația identifică sursele de finanțare a proiectelor.

„Intenția inițială a fost să trimitem solicitări pentru preluarea tuturor bazelor odată. Însă, după o analiză mai amplă am decis să o facem etapizat, pe măsură ce identificăm soluțiile de finanțare a acestor obiective. Ideal ar fi să putem reabilita, să zicem, una pe an, dar e greu de spus în acest moment. Actuala administrație a preluat un buget cu o foarte mare gaură”, a declarat pentru “Dobrogea Live” inițiatorul proiectului, consilierul local Mihai Ochiuleț.

Cele cinci baze sportive pentru care administrația locală va solicita transferul de proprietate se află în prezent în administrarea Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Tineretului și Sportului.

BAZELE SPORTIVE ȘI COMPONENTELE VIZATE:

  • Stadion ”CS Farul” Constanța

Componente: Suprafață teren 16.412 mp, din care: Suprafață construită = 480 mp; Suprafață anexe = 145 mp

  • Palatul copiilor Constanța

Componente: Corp C1; Corp C2-sală de sport; Căsuțe prefabricat + cantina; Corp C3-bazin înnot; Corp C4-teatrul de vară.

  • Complex Sportiv “Badea Cârțan”

Componente: Teren rugby – Complex Sportiv “Badea Cârțan”; Teren suprafață 43.553 mp

  • Baza sportivă ”Triunghi” Constanța

Componente: Teren suprafață 37.099 mp; Construcții: C1 – Sală sport lupte P+1 = 599 mp; C2 – Pavilion administrativ = 255 mp; C3 – Magazie = 223 mp.

  • Club  Sportiv Scolar nr. 1

Componente: Suprafaţă teren = 7.429 mp; Clădire C1 – Suprafaţă construită = 669 mp; Clădire C2, sala de sport, suprafaţă construită =435 mp; Cladire C3 – sala de sport – suprafață construită = 580 mp.

Urmărește-ne pe:

Doneaza