Primăria Medgidia atribuie transportul public pe 6 ani unei “relații de respect foarte mare”

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

Primăria Medgidia a atribuit săptămâna trecută contractul de delegare a serviciului de transport public de persoane pe raza municipiului, pentru o perioadă de 6 ani.

Firma care a câștigat contractul de peste 26,7 milioane lei cu TVA se numește Metropolitan și este controlată de fostul deputat și președinte al Uniunii Democrate a Tătărilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), Gelil Eserghep.

Deși este notorie aproprierea dintre primarul Valentin Vrabie și fostul șef al UDTTMR, edilul Medgidiei neagă orice legătură între atribuirea contractului și relația celor doi.

Vrabie – “Tătar de onoare”

Pe lângă numeroasele afișări împreună la diverse evenimente organizate de ambele părți, pe cei doi îi leagă la Medgidia inclusiv un protocol semnat în 2016 între Uniune și ALDE, partidul din partea căruia Vrabie a candidat la primărie.

La evenimentul care a avut mottou-ul “ALDE susţinte UDTTMR, UDTTMR votează ALDE”, unde convenția era ca viceprimar să fie un membru al Uniunii, Gelil Eserghep îl descrie pe Vrabie în termeni elogioși: “Un rol extraordinar l-a avut că domnul Vrabie este tătar de onoare. Este unul dintre puţinii români care au această distincţie”.

Distincția “Tătar de onoare” i-a fost acordată lui Vrabie de către Eserghep în 2015.

Eserghep vrabie
Primăria Medgidia atribuie transportul public pe 6 ani unei “relații de respect foarte mare” 2

De asemenea, Gelil Eserghep a fost invitat de onoare la evenimentul de preluare a celui de al doilea mandat de primar al lui Vrabie, în 2020, când UDTTMR nota pe pagina de Facebook a organizației că “primarul Valentin Vrabie și președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, au reiterat interesul reciproc în susținerea și dezvoltarea proiectelor locale”.

“Suntem în relație de respect foarte mare! Voi sunteți escroci!”

Astfel, cum legătura între cei doi este mai mult decât evidentă, l-am întrebat pe edil dacă atribuirea contractului către firma Metropolitan nu riscă să ridice semne de întrebare cu privire la întocmirea licitației, abordare care l-a înfuriat.

“Domnul Gelil nu este prietenul meu. L-am cunoscut prin natura funcției pe care o ocup. A fost singurul licitator, singurul ofertant pentru că este o localitate neatractivă și dacă voi de la “Dobrogea Live” sunteți așa buni, trebuia să participați voi, să arătați lumii că știți să și faceți, nu doar să criticați și să vă bateți joc de niște oameni care chiar muncesc și pun umărul să facă ceva în țara asta!

Nu am nicio legatură cu el, eu sunt moldovean, el e tătar. Suntem în relație de respect foarte mare. Voi sunteți numai să dați din gură și numai papagali, atâta! Escroci, asta sunteți!”, ne-a mustrat Vrabie, după care a închis telefonul.

Principalele criterii de atribuire a contractului au fost prețul (35%) și vechimea autobuzelor (35%), însă alte condiții esențiale precum dotarea cu aer condiționat (3%) sau capacitatea de transport (7%) au fost neglijate.

În urmă cu două luni, Tribunalul Constanța a anulat definitiv Hotărârea prin care Gelil Eserghep a fost ales președinte al UDTTMR, în 2017.

În ultimii 8 ani, firma de transport a fostului deputat a derulat cel puțin 245 de contracte publice.

Urmărește-ne pe:

Doneaza