Primăria Jijila, contract supraevaluat cu firma controlată de preotul Iscru. Concluziile Curții de Conturi

O firmă controlată de „Dumnezeul achizițiilor”, așa cum este cunoscut preotul Mădălin Iscru, a beneficiat de două contracte cu primăria Jijila (județul Tulcea). Curtea de Conturi a stabilit acum că primăria a încălcat legea atunci când a semnat cele două contracte cu SC Hercinic SRL, iar unul dintre acestea a fost chiar supraevaluat.

Primăria Jijila a semnat cu firma preotului Iscru două contracte: „Modernizare retea iluminat public, sat Garvan, comuna Jijila, judetul Tulcea” și Modernizare retea iluminat public, sat Jijla, comuna Jijila, judetul Tulcea”. Ambele contracte au valoarea de 440.000 de lei fiecare și au fot atribuite prin achiziție directă.

Conform raportului întocmit de Curtea de Conturi, care a controlat anul trecut activitatea UAT Jijila, primăria nu a respectat prevederile legale „privind atribuirea contractelor de achiziții publice prin divizarea contractului de achiziție publică în două contracte distincte în scopul de a evita aplicarea procedurilor de atribuire reglementate de lege, precum și efectuarea de plăți pentru lucrări supraevaluate sau neexecutate real, din fonduri primite de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizare rețea iluminat public sat Garvăn, comuna Jijila, Județul Tulcea”.

Astfel, arată Curtea de Conturi, a fost încheiat contractul de lucrări pentru obiectivul „Modernizare rețea iluminat public sat Jijila, comuna Jijila, Județul Tulcea”, unde au fost prevăzute lucrări pentru a se monta un număr de 600 bucăți aparate de iluminat LED.

De asemenea, a fost încheiat contractul de lucrări pentru obiectivul „Modernizare rețea iluminat public sat Garvăn, comuna Jijila, Județul Tulcea”, unde au fost prevăzute lucrări pentru a se monta un număr de 200 bucăți aparate de iluminat LED. „Deși cantitatea de lucrări din cel de-al doilea contract este de trei ori mai mică față de primul contract, prețul acestora a fost același, respectiv de 440 mii lei (fără TVA)”, se arată în raportul Curții de Conturi.

În consecință, Curtea a dispus ca primăria Jijila să recupereze prejudiciul produs prin supraevaluarea contractului (213.000 de lei) și returnarea banilor către Ministerul Dezvoltării.

Nu se știe însă cum va recupera UAT Jijila cei 213.000 de lei deoarece firma SC Hercinic SRL, cu sediul în Măcin, a intrat în faliment încă de anul trecut.

Afacerile conduse de preotul Mădălin Iscru (slujește la parohia Sâmbăta Nouă-jud. Tulcea) prin diferite firme sunt investigate de DNA.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza