Ce se întâmplă cu proiectul „Alternativa Techirghiol”. Localitățile unde vor fi afectate rețelele RAJA

O ședință de lucru pe tema proiectului Alternativa Techirghiol a avut loc la Constanța, conform deputatului Marian Crușoveanu (PNL). Ședința a avut drept scop clarificarea unor detalii cu reprezentanții companiei de apă RAJA deoarece drumul expres trece pe raza localităților 23 August și Olimp și afectează și rețelele RAJA.

La ședință au participat factorii decidenți ai RAJA, CNAIR-Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, DRDP (Direcția Regională de Drumuri și Poduri) Constanța, reprezentantul comunei 23 August, precum și reprezentanții proiectantului.

Întâlnire în cadrul proiectului Alternativa Techirghiol foto: Marian Crușoveanu
Întâlnire în cadrul proiectului Alternativa Techirghiol foto: Marian Crușoveanu

„Proiectul Alternativa Techirghiol se află pe lista de priorități în ceea ce privește finanțarea care se va face prin POT (Programul Operațional de Transport) de către Ministerul Transporturilor. Suma se estimeaza a fi în jur de 500 de milioane de euro”, a declarat Marian Crușoveanu pentru „Dobrogea Live”.

Deputatul spune că a participat la această întâlnire deoarece proiectul este unul extrem de important pentru județul Constanța și așteptat atât de locuitori, cât și de cei care vizitează litoralul.

„Conform informațiilor existente, ne așteptăm ca, până la sfârșitul acestui an, licitația pentru începerea lucrărilor să fie demarată. Consider că astfel de întâlniri, ca cea de astăzi, sunt extrem de benefice, când toate părțile implicate într-un proiect se află la masa deciziilor”, adaugă Crușoveanu.

Alternativa Techirghiol este drum expres ce se desprinde din autostrada de centură a Constanței, A4, trece prin apropierea localităților Agigea, Techirghiol, Movilița, Biruința, Moșneni, Dulcești și se închide la intersecția cu DN 39, la sud de localitatea 23 August.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza