1.4 C
Constanța
miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăPrimării DobrogenePrimăria Constanța promite două parcări subterane și una supraterană în centrul vechi...

Primăria Constanța promite două parcări subterane și una supraterană în centrul vechi al orașului

Proaspătul primar al Constanței, Vergil Chițac, împreună cu filialele constănțene ale partidelor USR-PLUS și PNL au semnat un acord guvernare locală, care prevede o serie de măsuri de dezvoltare a orașului.

Unul dintre cele mai importante obiective vizează construirea de parcări în proximitatea și în interiorul centrului vechi al Constanței.

Potrivit acordului semnat luni, este vorba de o parcare subterană în parcul Teatrului de operă și  balet „Oleg Danovski”, o parcare subterană la Poarta I și o altă parcare supraterană pe malul portului, pe strada Traian.

„Aceste trei parcări vor oferi suficiente locuri de parcare pentru a decongestiona centrul, lăsând circulația liberă pentru transportul în comun și deplasarea pietonilor”, se punctează în protocol.

Conform acestuia, aprovizionarea unităților comerciale din zona centrală se va realiza exclusiv noaptea în intervalul orar 22.00 – 05.00, vara, și 20.00 – 05.00, în restul anului.

Parcări „Park and Ride” la intrările în oraș

De asemenea, proiectul semnat de primar și cele două partide prevede și construirea de parcări „Park and Ride” la intrările în oraș.

„Vom construi parcări „Park and Ride”la intrările dinspre Nord, Sud si Vest în oraș pentru ca mașinile celor care nu sunt rezidenți dar muncesc în Constanța să nu mai aglomereze circulația rutieră. În cartiere vom construi parcări noi subterane sau supraterane dintr-un fond de investițiide 15 milioane de lei alimentat inițial de la bugetul local”, se precizează în document.

Propunerea este fundamentată pe ideea că trebuie să existe cel puțin o parcare pe o rază de 500 m de locul în care te afli și o parcare la 500 m de casă.

Potrivit analizelor părților semnatare, în Constanța sunt circa 140.000 de autoturisme, iar numărul locurilor de parcare este de 30.000. Astfel, rezultă un deficit de 110.000 de locuri de parcare.

Angajamentul semnat, privind construirea parcărilor, vizează orizontul de timp de „patru ani și peste”.

Sursa foto: Constanța de Azi

3 COMENTARII

  1. Cine are spatiul de parcare in curte, ar trebui sa fie obligat sa parcheze acolo. Pt ce tine afisul ”nu parca” daca nu isi pune masina in curte?

  2. Nu se poate interzice nimanui utilizarea parcarilor amenajate pe spatiul public, fie ea si in fata casei lui. Sa fie parcarea pe bani in fata casei si sigur si-o va parca in curte. Cu parcarea platita traieste o Europa intreaga, ce-i drept, cea civilizata.

  3. parcarea din fata portii pe care scrie „nu parca”…pp ca nu o poate folosi nimeni in afara de proprietar…asta in situatia in care nu se doreste vreo amenda de blocare acces…😉

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments