25.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăJustițieOperațiunea „OMAHA” pe litoral - 111 traficanți de droguri, căutați de DIICOT

Operațiunea „OMAHA” pe litoral – 111 traficanți de droguri, căutați de DIICOT

În dimineața zilei de miercuri, 11 noiembrie, procurorii DIICOT, ajutați de trupele speciale, polițiști și jandarmi au demarat operațiunea „OMAHA”.

„La data de 11.11.2020 procurorii DIICOT-S.T. Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 69 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanţa, Mangalia, a localităţilor Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Techirghiol, Agigea şi a oraşului Ovidiu, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi și spălare de bani”, transmite DIICOT.

111 persoane sunt vizate pentru a fi aduse la audieri.

„În fapt s-a reţinut că, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în prezent, grupul infracțional organizat, constituit inițial de 9 persoane, la care ulterior au aderat alte 50 de persoane, a acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”. Gruparea infracţională a acționat pe raza municipiului Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia”, mai spun procurorii DIICOT.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că membrii grupării au fi pus în vânzare 15,13 kg. de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care au obținut suma de 1.292.355 de lei.

La sediul DIICOT-S.T. Constanţa vor fi audiate, în cadrul urmăririi penale, un număr de 111 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

sursa foto: arhivă/IPJ Tulcea


Cele mai populare

Recent Comments