Primăria Constanța a relaxat tacit anumite condiții de acces în Peninsulă

Primăria Constanța a relaxat, neoficial, anumite condiții de acces în Peninsulă pentru operatorii de servicii de taxi și pentru mașinile de aprovizionare.

Astfel, mașinile operatorilor serviciilor de taxi pot trece barierele din Peninsulă dacă șoferii pot confirma adresa de comandă, iar orarul de acces pentru vehiculele de aprovizionare a fost prelungit până la ora 10:00.

De asemenea, pot intra în centrul vechi operatorii serviciilor de curierat care au solicitat permis de acces.

Deși condițiile de acces în Peninsulă sunt de câteva zile mai puțin severe față de textul Regulamentului, Primăria Constanța nu poate confirma oficial relaxarea rigorilor până nu amendează Hotărârea de Consiliul Local care reglementează actul normativ.

Cum era de așteptat, reprezentanții biroului de comunicare al municipalității contactați de publicația noastră nu au confirmat, dar nici negat măsurile mai laxe.

De altfel, în încercarea de a opri avântul USR Constanța de a suspenda un Regulament care poate fi modificat cu simple amendamente, administrația locală a anunțat încă de pe 24 noiembrie că are în vedere să ajusteze hibele din HCL.

Cu toate acestea, RESTO, asociația care reprezintă interesele restaurantelor și hotelurilor din Peninsulă, continuă să inflameze subiectul în ciuda faptului că judecătorii au respins cererea de suspendare a noului Regulament, inițiată de operatorii economici.

Aceștia doresc suspendarea/anularea regulamentului, în timp ce principala nemulțumire a locuitorilor din Peninsulă rămâne, după relaxarea condițiilor de mai sus, limitarea accesului la o singură mașină per locuință.

Cazurile speciale pot beneficia de derogări, dacă trec prin Serviciul de specialitate din Primărie care analizează documentele justificative.

„Regulamentul nu poate să prevadă toate situațiile din practică, tocmai de aceea acestea sunt analizate separat”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmărește-ne pe:

Doneaza