2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitatePrimăria Constanța a întocmit Registrul Spațiilor Verzi pe o hartă veche de...

Primăria Constanța a întocmit Registrul Spațiilor Verzi pe o hartă veche de 7 ani

Registrul Spațiilor Verzi din Constanța (RLSV), lansat recent în dezbatere publică, a fost implementat pe o hartă a orașului veche de șapte ani, în condițiile în care în tot acest interval au avut loc modificări urbanistice majore.

Din primăvara anului 2013, de când datează harta care servește drept platformă pentru mult-așteptatul RSVL, orașul de la malul mării a pierdut hectare întregi de spații verzi, iar foarte multe terenuri au trecut din proprietatea publică în cea privată.

Rigurozitatea întocmirii RLSV este esențială, întrucât odată încadrate spațiile verzi, schimbarea destinației acestor suprafețe va fi mult mai dificilă.

Un Registru cu multe bube

Atât primarul Decebal Făgădău, cât și arhitectul șef al Constanței, Radu Vânturache, au susținut de-a lungul timpului că platforma GIS (Sistem Informațional Geografic) pe care va fi încărcat Registrul va fi fără cusur.

Însă, harta veche de pe platformă este doar una dintre problemele Registrului Spațiilor Verzi, care, conform legii, trebuia finalizat încă de acum 10 ani.

Primăria Constanța a inclus în Registrul Spațiilor Verzi unități militare și zone industriale, în condițiile în care aceste tipuri de amplasamente nu sunt prezente în lista categoriilor de spații verzi, prevăzută în legea 24/2007, în baza căreia se întocmește registrul.

De asemenea, administrația a menționat ca fiind spațiu verde al municipiului inclusiv Insula Ovidiu de pe lacul Siutghiol, suprafață de pământ care aparține orașului Ovidiu încă din 2010.

Făgădău: “Primul Registru din istoria orașului nostru drag

„În curând voi prezenta și registrul spațiilor verzi. Știu de pe acum că unii vor țipa, iar alții vor critica, dar știu și că cei mai mulți constănțeni vor aprecia faptul că am realizat primul Registru al Spațiilor Verzi din istoria orașului nostru drag”, declara Decebal Făgădău cu o lună înainte să piardă alegerile locale.

Primăria Constanța a fost sancționată cu avertisment de trei ori pentru refuzul de a elabora Registrul spațiilor verzi și a fost amendată pentru neasigurarea integrității, refacerii și îngrijirii spațiilor verzi.

Citește și: Cum minte arhitectul-șef al Constanței cu referire la spațiul verde al orașului

Cele mai populare

Recent Comments