Primăria Constanța, acuzată că-i forțează pe oameni să cumpere carne de miel din supermarket

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa a anunțat că în doar două piețe din oraș se va vinde carne de miel. Măsura este criticată de Lucian Lungoci, deputat PSD, care spune că lumea este astfel obligată să meargă la supermarket.

În perioada 21 aprilie – 1 mai, în două pieţele agroalimentare administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizaţi de Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.

RAEDPP a pus la dispoziţia producătorilor locali 15 locuri în hala de lactate din Piaţa Griviţa şi 4 locuri în hala de lactate din Piaţa Tomis III. Doar aici se va vinde carne de miel.

„Ne-am asigurat ca nici în acest an să nu lipsească din pieţele administrate de regie  produsele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiţionale de Paşte. Am luat o serie de măsuri suplimentare, astfel încât să asigurăm comercializarea în condiţii de siguranţă a cărnii de miel”, spune directorul general al RAEDPP Constanţa, Stere Hira.

„Inconștiență șocantă”  

Deputatul PSD Lucian Lungoci spune că prin această măsură Primăria Constanța obligă locuitorii să-și facă cumpărăturile de la supermarket. „Ipocrizia este maximă: clamează peste tot că doresc susținerea producătorilor locali, dar nu organizează puncte de desfacere pentru aceștia”.

Mai mult, parlamentarul arată că „inconștiența este șocantă: vorbesc despre măsuri de distanțare socială, dar înghesuie constănțenii în două (2) puncte de comercializare a cărnii de miel!

Să fi fost luată prin surprindere Primăria Constanța de Sărbătorile Pascale? Nici pomeneală! Pur și simplu habar nu au ce trebuie făcut și, mai grav decât atât, nu le pasă. Îi interesează, însă, bunăstarea supermarketurilor, la ușa cărora, din nepăsarea și inconștiența administrației publice locale, se vor alinia constănțenii”.

Sursa foto: – arhiva Dobrogea Live

Citește și:

Când va fi operațional sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Constanța

Urmărește-ne pe:

Doneaza