17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Actualitate Primăria Constanța, acuzată că-i forțează pe oameni să cumpere carne de miel...

Primăria Constanța, acuzată că-i forțează pe oameni să cumpere carne de miel din supermarket

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa a anunțat că în doar două piețe din oraș se va vinde carne de miel. Măsura este criticată de Lucian Lungoci, deputat PSD, care spune că lumea este astfel obligată să meargă la supermarket.

În perioada 21 aprilie – 1 mai, în două pieţele agroalimentare administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizaţi de Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.

RAEDPP a pus la dispoziţia producătorilor locali 15 locuri în hala de lactate din Piaţa Griviţa şi 4 locuri în hala de lactate din Piaţa Tomis III. Doar aici se va vinde carne de miel.

„Ne-am asigurat ca nici în acest an să nu lipsească din pieţele administrate de regie  produsele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiţionale de Paşte. Am luat o serie de măsuri suplimentare, astfel încât să asigurăm comercializarea în condiţii de siguranţă a cărnii de miel”, spune directorul general al RAEDPP Constanţa, Stere Hira.

„Inconștiență șocantă”  

Deputatul PSD Lucian Lungoci spune că prin această măsură Primăria Constanța obligă locuitorii să-și facă cumpărăturile de la supermarket. „Ipocrizia este maximă: clamează peste tot că doresc susținerea producătorilor locali, dar nu organizează puncte de desfacere pentru aceștia”.

Mai mult, parlamentarul arată că „inconștiența este șocantă: vorbesc despre măsuri de distanțare socială, dar înghesuie constănțenii în două (2) puncte de comercializare a cărnii de miel!

Să fi fost luată prin surprindere Primăria Constanța de Sărbătorile Pascale? Nici pomeneală! Pur și simplu habar nu au ce trebuie făcut și, mai grav decât atât, nu le pasă. Îi interesează, însă, bunăstarea supermarketurilor, la ușa cărora, din nepăsarea și inconștiența administrației publice locale, se vor alinia constănțenii”.

Sursa foto: – arhiva Dobrogea Live

Citește și:

Când va fi operațional sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments