17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Marea Neagră Un prim pas pentru salvarea Pasarelei istorice din Mamaia

Un prim pas pentru salvarea Pasarelei istorice din Mamaia

Anunțul a fost făcut de deputatul Bogdan Bola (PNL) care s-a preocupat de soarta Pasarelei din fața Cazinoului din Mamaia, încă de la preluarea mandatului de deputat, dar și din funcția de director al ABDL.

Ministerul Economiei, prin ministrul Năsui, a răspuns pozitiv adreselor deputatului Bola, prin care acesta cerea ca Ministerul Culturii să preia dreptul de administrare a Pasarelei istorice din Mamaia, urmând a fi întreprinse „demersurile legale în acest scop”.

Nu ne mai permitem să așteptăm iarăși luni de zile pentru ca un ministru să se aplece și asupra problemelor noastre și să transmită niște simple documente. Voi continua să depun toate diligențele necesare pentru a urgenta acest proces, chiar și cu riscul de a-mi atrage anumite antipatii…”, transmite deputatul constănțean.

Propusă pentru demolare, Pasarela a fost înnisipată de ABADL, în cadrul unui proiect cu fonduri europene pentru stoparea eroziunii costiere și lărgirea litoralului românesc.

 „După „lupte seculare” care au durat luni bune (mult prea multe), în urma tuturor telefoanelor și adreselor transmise de când am preluat mandatul de deputat, Ministerul Economiei și Turismului și-a exprimat acordul privind transferul dreptului de administrare a „Podului cu bar maritim” (Pasarela din fața Cazinoului din Mamaia) în favoarea Ministerului Culturii.”, arată deputatul.

Potrivit lui Bogdan Bola, constituirea dreptului de administrare în favoarea Ministerului Culturii, de la Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, este singura șansă de salvare a monumentului, deoarece deoarece doar Ministerului Culturii poate accesa fondurile necesare pentru reabilitare:

Această măsură este vitală, deoarece doar Cultura poate accesa fondurile necesare pentru reabilitare și au specialiștii capabili să salveze acest monument istoric. În așteptarea preluării de către Ministerul Culturii, Administrația Națională „Apele Române“ prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, pentru a proteja structura extrem de firavă a monumentului, a decis acoperirea cu nisip a monumentului, eliminând astfel expunerea sa directă la forțele naturii – mediul sărat al mării, vânturile și valurile puternice, etc. Altă soluție nu exista la acel moment, cu toate că încă de anul trecut, în calitate de director al ABADL, anunțasem ministerele de situația creată pe litoralul nostru.”. încheie Bogdan Bola.

Sursă foto: Facebook Cristian Chesler

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments