22.4 C
Constanța
marți, iulie 27, 2021
AcasăMarea NeagrăUn prim pas pentru salvarea Pasarelei istorice din Mamaia

Un prim pas pentru salvarea Pasarelei istorice din Mamaia

Anunțul a fost făcut de deputatul Bogdan Bola (PNL) care s-a preocupat de soarta Pasarelei din fața Cazinoului din Mamaia, încă de la preluarea mandatului de deputat, dar și din funcția de director al ABDL.

Ministerul Economiei, prin ministrul Năsui, a răspuns pozitiv adreselor deputatului Bola, prin care acesta cerea ca Ministerul Culturii să preia dreptul de administrare a Pasarelei istorice din Mamaia, urmând a fi întreprinse „demersurile legale în acest scop”.

Nu ne mai permitem să așteptăm iarăși luni de zile pentru ca un ministru să se aplece și asupra problemelor noastre și să transmită niște simple documente. Voi continua să depun toate diligențele necesare pentru a urgenta acest proces, chiar și cu riscul de a-mi atrage anumite antipatii…”, transmite deputatul constănțean.

Propusă pentru demolare, Pasarela a fost înnisipată de ABADL, în cadrul unui proiect cu fonduri europene pentru stoparea eroziunii costiere și lărgirea litoralului românesc.

 „După „lupte seculare” care au durat luni bune (mult prea multe), în urma tuturor telefoanelor și adreselor transmise de când am preluat mandatul de deputat, Ministerul Economiei și Turismului și-a exprimat acordul privind transferul dreptului de administrare a „Podului cu bar maritim” (Pasarela din fața Cazinoului din Mamaia) în favoarea Ministerului Culturii.”, arată deputatul.

Potrivit lui Bogdan Bola, constituirea dreptului de administrare în favoarea Ministerului Culturii, de la Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, este singura șansă de salvare a monumentului, deoarece deoarece doar Ministerului Culturii poate accesa fondurile necesare pentru reabilitare:

Această măsură este vitală, deoarece doar Cultura poate accesa fondurile necesare pentru reabilitare și au specialiștii capabili să salveze acest monument istoric. În așteptarea preluării de către Ministerul Culturii, Administrația Națională „Apele Române“ prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, pentru a proteja structura extrem de firavă a monumentului, a decis acoperirea cu nisip a monumentului, eliminând astfel expunerea sa directă la forțele naturii – mediul sărat al mării, vânturile și valurile puternice, etc. Altă soluție nu exista la acel moment, cu toate că încă de anul trecut, în calitate de director al ABADL, anunțasem ministerele de situația creată pe litoralul nostru.”. încheie Bogdan Bola.

Sursă foto: Facebook Cristian Chesler

Cele mai populare

Recent Comments