10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăJustițiePlângere penală pe numele lui Mohammad Murad. „Cea mai spectaculoasă escrocherie electorală”

Plângere penală pe numele lui Mohammad Murad. „Cea mai spectaculoasă escrocherie electorală”

Folosind designul carnetelor CEC de pe vremea comunismului, echipa lui Mohammad Murad împarte bătrânilor din Mangalia carnete de economii în valoare de 10.000 de lei. Desigur, ele ar deveni valabile dacă Murad va fi votat primar.

Poliția Neptun a fost sesizată chiar de către oamenii care au primit aceste carnete care imită fostele carnete CEC. Totodată, și PNL Mangalia a depus o plângere penală pe numele lui Murad acuzându-l căprin astfel de mijloace i-ar determina pe alegătorii în vârstă să-l voteze, oamenii sperând să intre în posesia sumei de bani inscripționată pe carnet.

În interiorul carnetului, Murad oferă sume fixe fiecărui senior pentru diferite activități. De exemplu, fiecare va primi câte 1.500 de lei pentro o excursie la Ierusalim sau 1.500 de lei pentru un pachet de tratament balnear.

„Legat de articolele aparute în presa online privind distribuția CARNETULUI DE ECONOMII AL SENIORULUI MANGALIEI doresc să fac urmatoarele precizări: clubul seniorilor Mangaliei este un proiect pe care l-am prezentat în programul meu electoral și pe care mi-l voi asuma în totalitate, dacă voi ajunge primar; toți membrii clubului vor beneficia de facilitățile și avantajele nominalizate în cadrul CARNETULUI DE ECONOMII AL SENIORULUI MANGALIEI”, a precizat Murad referitor la aceste carnete de economii.

„Am văzut multe în campanii, dar asta mi se pare cea mai spectaculoasă escrocherie electorală din ultimii 30 de ani”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

Mohammad Murad a intrat în atenția organelor de cercetare penală și în primele zile ale campaniei electorale. Atunci a fost filmat în timp ce echipa lui oferea pachete cu diferite alimente unor alegători.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care apare un candidat la alegerile locale în timp ce ar fi oferit mai multor cetățeni pachete inscripționate cu un slogan, alături de numele său, în cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, transmitea pe 24 august IPJ Constanța.

Mohammad Murad este candidat independent la funcția de primar al municipiului Mangalia. Murad este sprijinit de PSD și PMP, partide ale căror candidați s-au retras din cursa electorală în urmă cu două zile.

Cele mai populare

Recent Comments