Război cu prețul apei. Orașul în care RAJA scade tariful

Pe 6 septembrie, primăria Mangalia anunța că intenționează să organizeze un referendum pentru scăderea prețului la apă potabilă și modernizarea rețelei de apă, servicii oferite de RAJA SA. De altfel, tarifele practicate de RAJA SA sunt printre cele mai mari din România.

la numai două săptămâni de la acest anunț, timp în care administrația din Mangalia s-a apucat să adune semnături pentru organizarea referendumului, RAJA anunță modificări ale tarifului la apa potabilă, la anumite categorii sociale din acest oraș.

„În războiul cu RAJA, pentru reducerea prețului apei, am câștigat o bătălie, dar nu și războiul. La presiunea imensă din partea noastră, locuitorii Mangaliei, șeful RAJA, Felix Stroe, s-a angajat, public, în această seară (21 septembrie n.red.), să furnizeze apa la jumătate de preț pentru câteva mii de gospodarii și gratis pentru spital și unitățile de învățământ”, spune primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Doar că acest anunț venit din partea Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) SA, regie condusă de Felix Stroe – candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța – nu pare să-i mulțumească pe ceidin Mangalia.

Citește și: Cine este Felix Stroe, sursa „Dan” a Securității, cel care vrea să ajungă președintele Consiliul Județean Constanța

„Sub amenințarea referendumului, imperiul RAJA începe să se clatine. Și totuși, dacă se poate reduce prețul apei, de ce nu s-a întâmplat până acum? De ce tocmai acum, cu 3 zile înainte de vot, face dl Stroe asemenea declarații electorale? Ce să înțelegem? Că ne-ar fi putut furniza și până acum apa la jumătate de preț, dar a preferat sa ne umilească, punându-ne sa plătim cea mai scumpă apă din țară? Sau în seara aceasta a făcut doar o promisiune mincinoasă, ca și în campania din 2016, atunci când PSD-ALDE au promis apa 1 leu, iar imediat după alegeri au scumpit-o, la insistentele dlui Stroe, șeful RAJA?”, se întreabă primarul Mangaliei.

Totodată administrația locală anunță că va continua strângerea de semnături în vederea organizării acestui referendum solicitat chiar de locuitorii orașului.

„Tot mai mulți locuitori ai Mangaliei reclamă prețul mare al apei potabile și lipsa investițiilor in rețeaua de apă-canal. De-a lungul anilor, am făcut nenumărate demersuri la RAJA, dar conducerea instituției refuză să asculte doleanțele locuitorilor Mangaliei și de aceea am ajuns la această soluție extremă”, spunea Radu Cristian pe 6 septembrie.

Citește și: Abonații RAJA plătesc una dintre cele mai scumpe ape din țară. Lista națională a prețurilor la apa potabilă

sursa foto: Constanța de Azi

Urmărește-ne pe:

Doneaza