Ultimele ȘtiriElevi din Medgidia implicați în acțiuni de conștientizare împotriva contaminării cu COVID-19

Elevi din Medgidia implicați în acțiuni de conștientizare împotriva contaminării cu COVID-19

Elevi de gimnaziu din Medgidia sunt implicați, alături de mai multe școli din țară (Armăsești, Drăgoești, Roșiori, Maia, Rădulești, Vălenii de Munte) în proiectul „Alege Școala!”, implementat de Fundația World Vision România și Patriarhia Română, cu scopul de a preveni abandonul școlar prin suport educațional și spiritual.

Proiectul, derulat în perioada aprilie 2018 – aprilie 2021, în 7 comunități din 3 județe (Ialomița, Prahova, Constanța), a oferit copiilor defavorizați activități educative și recreative pe întreaga perioadă a vacanței vară din anul în curs. Astfel, 932 de copii din cele 7 comunități ale proiectului au participat la mai multe tipuri de activități online, dar și la taberele de vară „Licărul de lumină din pridvorul satului”.

Toate activitățile s-au desfășurat la școală sau la biserică, cu respectarea măsurilor impuse de autorități, iar copiii au avut la dispoziție măști și dezinfectant.

În contextul actual, activitățile din cadrul proiectului „Alege Școala” s-au îndreptat și către conștientizarea populației împotriva contaminării cu virusul COVID-19. Astfel, elevii din ciclul gimnazial de la școlile din Roșiori, Maia, Rădulești, Armășești și Medgidia au organizat campanii de voluntariat prin care au informat comunitățile cu privire la măsurile de prevenire împotriva contaminării cu virusul COVID-19. Toți elevii implicați au purtat mască și au folosit dezinfectant pe toată perioada de desfășurare a campaniei. În afară de suportul informațional tipărit pe care copiii l-au oferit membrilor comunității, aceștia au discutat cu oamenii pe care i-au întâlnit despre importanța sănătății și a faptului că este esențial să evite zonele aglomerate, să folosească masca și să se spele pe mâini cât mai des posibil.

Părintele Constantin Naclad, managerul proiectului „Alege Școala!”, consideră că „în această perioadă dificilă, mai ales pentru copii, după ce au stat departe unii de ceilalți, a fi împreună devine o prioritate, în vederea restabilirii unui echilibru interior, necesar creșterii și dezvoltării lor armonioase. Taberele de vară intitulate <<Licărul de lumină din pridvorul satului>> au încercat să creeze acel cadru potrivit întâlnirii copiilor, bucuriei și apropierii lor de Hristos.”

Proiectul Alege Școala are ca scop prevenirea abandonului școlar prin diferite activități extra curriculare, la care participă copiii. În contextul socio-economic actual, proiectul „Alege şcoala!” este extrem de benefic având în vedere faptul că în România ultimilor ani fenomenul de părăsire timpurie a şcolii tinde să se amplifice.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza