0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitatePavajul “explodat” din Peninsulă, înlocuit cu același granit care a rezistat mai...

Pavajul “explodat” din Peninsulă, înlocuit cu același granit care a rezistat mai puțin de un an

Primăria Constanța a anunțat marți că zona peninsulară va intra în reabilitare prin două proiecte – unul care vizează înlocuirea pavajului deteriorat, iar al doilea prevede reamenajarea a încă 27 de străzi care nu au fost prinse în prima etapă de modernizare a centrului vechi.

Lucrările pentru atapa a II-a a reamenajării celor 27 de străzi mai au de așteptat, întrucât Primăria este abia la stadiul elaborării documentației tehnice.

Însă, în privința reparațiilor pavajului deteriorat din Peninsulă, lucrările deja au fost delegate către Confort Urban.

În acest context, reprezentanții Confort Urban au declarat pentru „Dobrogea Live” că lucrările la arterele afectate ar putea începe imediat după restricționarea accesului auto în Peninsulă, programată la 1 noiembrie.

De asemenea, reprezentanții societății ne-au transmis că pavajul afectat va fi înlocuit cu același tip de dale de granit, materiale care se află deja în depozitele Confort Urban.

Este cunoscut faptul că așa-zisul granit cu care a fost pavată cea mai mare parte din Peninsulă a început să se deterioreze la mai puțin de un an de la montaj.

Costurile lucrărilor și ale materialelor vor fi acoperite din bugetul local.

Un nou proiect cu bani europeni

Cel de al doilea proiect se referă la amenajarea străzilor din centrul vechi care nu au fost acoperite de proiectul finalizat în urmă cu șapte ani.

Este vorba de 27 de artere cu o lungime totală de 2,679 metri.

În acest caz, însă, cea mai mare parte din costul proiectului în valoare de 26,5 milioane lei este asigurată din fonduri europene.

Citește și: După doar 7 ani, Primăria Constanța pregătește iar reabilitarea și reamenajarea Peninsulei

Cele mai populare

Recent Comments