După doar 7 ani, Primăria Constanța pregătește iar reabilitarea și reamenajarea Peninsulei

Primăria Constanța are în lucru două proiecte care vizează înlocuirea pavajului deteriorat din Peninsulă, respectiv reamenajarea a încă 27 de străzi care nu au fost prinse în prima etapă de modernizare a centrului vechi.

În ceea ce privește reabilitarea pavajului montat în urmă cu doar șapte ani, reprezentanții administrației locale au declarat pentru “Dobrogea Live” că dalele vor fi înlocuite după ce angajații municipalității vor finaliza noul regulament de acces auto în Peninsulă.

În prezent, acesta se află în lucru, iar studiul de impact aferent regulamentului va fi pus în următoarele zile în dezbatere publică.

Amintim că pavajul montat în 2014 a început să se deterioreze la nici un an după darea în folosință a străzilor, întrucât accesul auto nu a fost restricționat, iar materialul dalelor nu este pretabil traficului rutier.

Banii necesari înlocuirii pavajului deteriorat vor proveni din bugetul local, având în vedere că fondurile structurale sunt excluse, întrucât UE nu finanțează de două ori același proiect, cu atât mai mult cu cât acesta nu a fost respectat.

Un nou proiect cu bani europeni

Al doilea proiect se referă la amenajarea străzilor din centrul vechi care nu au fost acoperite de proiectul finalizat în urmă cu șapte ani.

Este vorba de 27 de artere cu o lungime totală de 2,679 metri.

În acest caz, însă, cea mai mare parte din costul proiectului în valoare de 26,5 milioane lei este asigurată din fonduri europene.

Potrivit reprezentanților municipalității, cea de a doua etapă a amenajării centrului vechi este în prezent în studiu pentru obținerea autorizației de construire, după ce în februarie s-a semnat contractul de finanțare.

Pavaj înlocuit de asfalt

Ieri, Primăria a anunțat că va asfalta un scurt tronson de stradă pavată în proiectul de amenajare de acum șapte ani, delimitat de strada Traian și Cercul Militar.

Anunțul a stârnit numeroase nemulțumiri în mediul on-line, însă reprezentanții municipalității ne-au declarat că segmentul de aproximativ 200 de metri este singura porțiune din Peninsulă unde pavajul va fi înlocuit cu asfalt.

Citește și: Primăria Constanța va avea comisie de estetică urbană. Ea va analiza fațadele, publicitatea stradală și lucrările de artă

Urmărește-ne pe:

Doneaza