0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăTOP-ȘTIRIPatriarhul Daniel le cere episcopilor să NU mai vorbească pe tema vaccinării...

Patriarhul Daniel le cere episcopilor să NU mai vorbească pe tema vaccinării – DOCUMENT

Văzând că unii clerici „s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării anti-COVID-19”, Patriarhul Daniel a transmis o adresă către toate episcopiile BOR prin care le reamintește că trebuie să tacă. Singura voce avizată să comunice public este cea a Patriarhiei.

Scrisoarea, datată 21 octombrie, este semnată chiar de Patriarhul Daniel și vine ca urmare a unor apariții publice a unor clerici și ierarhi care s-au exprimat cu privire la vaccinare. În textul scrisorii este nominalizat episcopul Ambrizie al Giurgiului, dar textul face referire și la alții. Un alt episcop care a îndemnat credincioșii să nu se vaccineze este Teodosie al Tomisului.

Unii ierarhi și-au exprimat public puncte de vedere în mod unilateral, fără nicio consultare cu Mitropolitul lor sau cu Patriarhul României, deși respectivele probleme au un caracter național și privesc întrega Biserică Ortodoxă Română (…) O astfel de atitudine a avut-o Preasfințitul Ambrozie care a folosit predica din cadrul Sfintei Liturghii pentru a critica virulent autoritățile publice din România, în special pe președintele României”, se arată în scrisoare.

PF Daniel le reamintește episcopilor că luările de poziție individuale nu respectă prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la responsabilitatea și disciplina comunicării în BOR.

Iată Scrisoarea semnată de Patriarhul României:

Ce a spus Episcopul Giurgiului

Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, l-a atacat dur pe preşedintele Iohannis în cadrul predicii ţinute la biserica din satul Pîslari, județul Giurgiu, cu prilejul sărbătorii Cuvioasei Parascheva. Nici clasa politică nu a scăpat de mustrarea episcopului. Ierarhul a făcut o scurtă referire şi la investigaţia celor de la Recorder.

Preşedintele ţării, care nu face nimic pentru ţară, şi care dezbină. A venit la Comana, s-a plimbat prin pădure cu bicicleta, dar nu a intrat la Sfânta Mănăstire unde este înmormântat voievodul binecredincios, fiul lui Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş Voievod.”

Episcopul a numit pandemia „o făcătură” și i-a îndemnat pe credincioși să nu se grăbească să se vaccineze.„Nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii (…) Vedeţi? Dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură!”.

Aceste declarații fac acum obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii din Giurgiu.

sursa foto deschidere: Basilica

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments