-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateEpiscop ortodox, despre Klaus Iohannis: „Nu face nimic pentru ţară. Dezbină”

Episcop ortodox, despre Klaus Iohannis: „Nu face nimic pentru ţară. Dezbină”

Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, l-a atacat dur pe preşedintele Iohannis în cadrul predicii ţinute la biserica din satul Pîslari, județul Giurgiu. Nici clasa politică nu a scăpat de mustrarea episcopului. Ierarhul a făcut o scurtă referire şi la investigaţia celor de la Recorder.


Cu prilejul sărbătorii Cuvioasei Parascheva, PS Ambrozie a slujit la biserica din satul Pîslari. În cadrul predicii, episcopul l-a atacat pe preşedintele României şi a vorbit despre clasa politică „mincinoasă, fără credinţă şi coruptă”.

Preşedintele ţării, care nu face nimic pentru ţară, şi care dezbină. A venit la Comana, s-a plimbat prin pădure cu bicicleta, dar nu a intrat la Sfânta Mănăstire unde este înmormântat voievodul binecredincios, fiul lui Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş Voievod.

Nu-i interesează Biserica. Sfidare peste sfidare. Oameni corupţi, pe care i-a desemnat miniştri şi prim-miniştri nu au făcut nimic pentru ţară (…) Să nu ai astăzi tu, o strategie care să-ţi protejezi ţara, ba, mai mult decât atât, să ai miniştri care declară că nu vor ieftini combustibili… Uitaţi-vă cum se duce ţara la vale şi cum se scumpesc toate, de la pâine la untdelemn. Pentru că cei care conduc ţara aceasta sunt oameni de nimic. Nu au credinţă. Sunt mincinoşi şi nu iubesc poporul. Singura care mai face ceva pentru oameni şi pentru copii este Biserica.”

PS Ambrozie a vorbit despre Patriarhul Daniel, despre implicarea sa în acte de caritate, culturale, dar şi administrative, pe vremea când era mitropolit al Moldovei şi când a reuşit să ridice Spitalul Providenţa din banii care se adunau de hramul Cuvioasei Parascheva.

Episcopul a făcut o scurtă referire şi la investigaţia Recorder, dar şi la activitatea presei, în general.

Cine-i plăteşte pe aceşti epigoni să înregistreze şi să-şi bată joc de Biserică? În loc ca televiziunile să mediatizeze cel mai mare eveniment din europa (pelerinajul de la Iaşi), îl prezintă ca pe o îmbulzeală. Până când o să-şi bată joc aceşti oameni de credinţa noastră? La baza piramidei stă poporul, glodul, iar pe vârf stau ăştia care ne conduc. Dar când s-o clătina mulţimea, să vedeţi cum cad şi îşi rup gâtul toţi”.

PS Ambrozie a vorbit şi despre politicienii care sprijină mai mult companiile străine, în detrimentul poporului român.

„O să se găsească un procuror care o să-i ia să vadă ce au făcut pentru străini, pentru corporaţii, iar pentru popor n-au făcut nimic. Numai minciuni şi poporul trăieşte în frig şi foame, mai ceva ca în perioada comunistă. Au sărăcit ţara şi noi trebuie să tăcem, să nu spunem lucrurilor pe nume. Singurii care au stat alături de popor au fost preoţii”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments