10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăActualitateO bucată de tavan s-a prăbușit la Grădinița 16 cu jumătate de...

O bucată de tavan s-a prăbușit la Grădinița 16 cu jumătate de oră înainte de venirea copiilor

O bucată de tavan de aproximativ 70/80 cm s-a prăbușit în această dimineață pe holul Grădiniței nr. 16 din Peninsulă, cu jumătate de oră înainte de venirea copiilor la cursuri.

În urma incidentului, conducerea grădiniței, care aparține de Colegiul Național „Mihai Eminescu”, a decis suspendarea activității în clădire și trecerea cursurilor în on-line.

Clădirea, un monument istoric din secolul XIX, este într-o stare avansată de degradare, deși reprezentanții grădiniței au solicitat în mai multe rânduri remedierea problemelor.

Deși Primăria Constanța a alocat în primăvara acestui an fondurile necesare întocmirii proiectului de reabilitare a acoperișului și înlocuirea tavanului, se pare că imobilul nu dispune de cadastru, motiv pentru care nu s-a trecut nici până azi la rezolvarea problemei.

Nu vrem să punem viața copiilor în pericol

Asta, în ciuda faptului că „acolo este un pericol iminent”, după cum ne-a declarat directorul Colegiului „Mihai Eminescu”, Bianca Ibadula.

„Toate demersurile în vederea reabilitării sunt mult îngreunate de o birocrație care trebuie să respecte legea. În privința acoperișului și tavanului, trebuie dat jos tot, nu mai e nimic de reparat. De aceea am decis să solicit trecerea în on-line, pentru că este un pericol iminent acolo. Nu vrem să punem viața copiilor în pericol”, a spus reprezentantul conducerii grădiniței.

La rândul său, viceprimarul Florin Cocargeanu, responsabil cu administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar a declarat pentru „Dobrogea Live” că a convocat astăzi o ședință cu direcțiile de Cadastru și Patrimoniu din Primărie, în urma căreia s-ar fi identificat totuși un cadastru care s-ar afla la RAEDPP.

Se ia în calcul relocarea copiiilor la alte grădinițe

Totodată, Cocargeanu a spus că până la finalizarea lucrărilor va căuta soluții pentru relocarea copiilor și ia în calcul inclusiv mutarea acestora la grădinițele din apropiere.

„Ca soluție de moment o să căutăm să relocăm copiii, eventual la grădinițele din apropiere. E clar că acolo nu se mai poate sta până nu se înlocuiesc acoperișul și tavanul. De la Primărie am alocat fonduri, dar fiind monument istoric nu am putut să intervenim pentru că ne trebuie cadastru, dar nu avem cadastru pentru această clădire. Clădirea mai are o anexă unde sunt chiriași sau proprietari, iar cadastrul trebuie făcut pe toată clădirea nu doar pe grădiniță. Astăzi am avut o ședință cu direcția Patrimoniu și se pare că ar exista totuși un cadastru pe la RAEDPP. Dacă nu este în regulă acela, se va face cadastru cât de curând. De asemenea, fiind un monument istoric, eu sunt foarte interesat să refacem clădirea în totalitate”, a explicat viceprimarul.

Primaria Constanța a prins în bugetul anului acesta suma de 35.000 lei în vederea întocmirii proiectului de reabilitare a acoperișului grădiniței.

Prima grădiniță găzduită de clădirea cu indicativul CT-II-m-B-02840 în lista monumentelor istorice a fost înființată de Spiru Haret în anul 1906.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments