Chițac a învins: gigacaloria se va scumpi. Constănțenii vor suporta subvenția abonaților RADET

Consilierii PNL și USR Constanța s-au pus de acord: gigacaloria se va scumpi. Astfel, ea va costa 1.034 de lei.

Cei 45.000 de abonați ai defunctului RADET, actualmente Termoficare Constanța SRL, nu vor plăti decât 250 de lei pe gigacalorie, diferența fiind suportată din banii tuturor constănțenilor.

„Decizia a fost luată în ultima întâlnire a alianței PNL – USR și vine ca urmare a consultării specialiștilor din Primăria Constanța și din instituțiile subordonate Consiliului Local Constanța”, spune Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța. el nu a specificat cine sunt „specialiștii” cu care consilierii s-au consultat.

„Alături de argumentele specialiștilor, decizia de menținere a prețului de 250 lei pentru o gigacalorie plătit de populație vine și în urma unei susțineri financiare de 10.000.000 de lei din partea Guvernului României. Subliniem faptul că prețul real al gigacaloriei este de 1034 lei și diferența până la 250 lei este suportată de autoritățile locale”, mai spune Caragheorghe.

În ședința de Consiliu Local de joi, 30 septembrie, Vergil Chițac, primarul Constanței, a vrut să majoreze prețul gigacaloriei la 1.034 de lei (de la 598). Consilierii PSD și USR s-au opus, așa că primarul a rămas doar cu voturile celor de la PNL, insuficiente pentru adoptarea proiectului. De data aceasta, însă, primarul s-a asigurat că USR va vota alături de PNL majorarea prețului gigacaloriei.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza