0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateGigacaloria l-a făcut pe Chițac să-și amintească de parteneriatul cu USR PLUS

Gigacaloria l-a făcut pe Chițac să-și amintească de parteneriatul cu USR PLUS

Cu furnizorul de energie termică în pragul falimentului și cu distribuitorul energiei termice în faliment (cu activele mutate pe o altă societate), Municipiul Constanța se pregătește de iarnă.

Soluția găsită de primar e simplă: scumpirea consistentă a gigacaloriei. Doar că nu este singur la „guvernare”, iar majoritatea consilierilor locali s-au opus.

Iarna 2021/2022 va fi mai mult decât o provocare pentru primarul Vergil Chițac și echipa sa de la conducerea municipalității. Dacă oamenii au suportat anul acesta ca orașul lor să fie neîngrijit (în privința spațiilor verzi și zonelor pietonale) și lipsit de investiții reale, nu se poate spune că vor suporta și o iarnă friguroasă și scumpă pe care administrația locală pare că vrea să o pregătească.

În ședința de Consiliu Local de joi, 30 septembrie, Vergil Chițac a vrut să majoreze prețul gigacaloriei la 1.034 de lei (de la 598). Consilierii PSD și USR s-au opus, așa că primarul a rămas doar cu voturile celor de la PNL, insuficiente pentru adoptarea proiectului.

Supărat că-i fuge „termia” de sub picioare, Vergil Chițac a afirmat: „E un populism iresponsabil. Consider că în Consiliul Local majoritatea nu mai există. În condițiile acestea, CET-ul va intra în faliment“.

Trebuie remarcat faptul că Vergil Chițac și-a amintit brusc, după un an de mandat, că exista o „majoritate” în Consiliul Local formată din PNL și USR PLUS. Asta după ce administrația sa a desconsiderat permanent parteneriatul cu cei din USR PLUS.

Citește și: USR PLUS, despre Hollywood Walk Of Fame-ul lui Chițac: „O prostie (…) a unei minți tulburate”

Cele mai populare

Recent Comments