13.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăActualitateO aplicație unică în lume dezvoltată la Constanța te va ajuta să-ți...

O aplicație unică în lume dezvoltată la Constanța te va ajuta să-ți rezervi șezlongul și să-ți comanzi berea la “botul calului”

Gabriel Botezatu

O platformă dezvoltată de doi constănțeni îți va permite vara aceasta să-ți rezervi on-line șezlongul pe plaja dorită, iar ospătarul poate fi apelat doar cu un click pe aplicație.

“Este o aplatformă la care lucrăm de doi ani și este singura de acest tip din lume. Smart Beach este prima soluție completă de management al plajei. Cu ajutorul ei, clienții pot rezerva on-line șezlongul pe plaja dorită și au posibilitatea de a consulta meniul beach-barului și comanda prin aplicație, direct de la șezlong”, a declarat pentru Dobrogea Live co-fondatorul platformei, Nicolae Pop.

Mamaia, Constanța și Vama Veche, primele stațiuni din program

Acesta a precizat că aplicația va deveni operațională spre finalul acestei luni și pentru început va avea în portofoliu aproximativ 15 plaje din Mamaia, Constanța și Vama Veche, însă programul se va extinde pe măsură ce vor adera agenții economici.

„Operatorii de plajă sunt extrem de interesați să intre în programul nostru, însă facem cu greu față ”onboarding-ului” din cauza lipsei de personal. Pe data de 25 iunie vrem să dăm drumul platformei, iar pe parcurs se vor alătura și alte plaje. Deocamdată vom incepe cu Mamaia, Constanța și Vama Veche”, a menționat cofondatorul startup-ului.

Proiectul, apreciat peste graniță

Nicolae Pop recunoaște că apariția rigorilor de distanțare socială a dat un impuls proiectului care are toate premisele să devină internațional.

Astfel, conceptul constănțenilor a fost apreciat chiar din fașă și peste graniță, iar dezvoltatorii lui poartă discuții să extindă acest tip de platformă și la restaurante și terase în Spania și Grecia.

Revenind la partea practică, Smart Beach rezolvă problema închirierii aceluiași şezlong de mai multe ori pe parcursul unei zile și are integrat în aplicație funcţionalităţi de verificare a poziției turistului și un sistem de informare prin push notifications pentru a detecta când acesta părăsește plaja. În funcție de răspunsul primit, şezlongul devine disponibil pentru o nouă închiriere sau rămâne ocupat în sistem.

Pe lângă rezervarea online a șezlongurilor, turiștii pot comanda la bar direct din aplicație și/sau comanda prin apelarea ospătarului.

În startup-ul constănțean sunt implicați trei asociați care au investit în proiect aproximativ 170.000 de euro.

Aplicația va fi disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Foto: FacebookSmart Beach

Cele mai populare

Recent Comments