9 C
Constanța
duminică, aprilie 18, 2021
Acasă Politică Impozitare da, renunțare ba. Parlamentarii PSD, PNL, UDMR și PRO România nu...

Impozitare da, renunțare ba. Parlamentarii PSD, PNL, UDMR și PRO România nu renunță la pensiile speciale

La numai 24 de ore de când toate partidele politice se băteau cu pumnul în piept că au trecut prin Parlament prevederea ca pensiile mai mari de 7.000 de lei să fie impozitate cu 85%, PSD, PNL, UDMR și PRO România au decis să nu discute renunțarea la pensiile parlamentare.

Inițiativa USR de renunțare la pensiile parlamentare trebuia să fie dezbătută joi, 18 iunie, în plenul Parlamentului. Doar că, PSD, PNL, PRO România și UDMR au decis să amâne discuția.

„Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi cu voturile PSD, PNL, UDMR, Pro România. Domnule Ciolacu, domnule Roman, cum le explicați românilor? Chiar dacă ieri s-a votat impozitarea pensiilor speciale în plată, pe viitor ele pot eliminate, dar parlamentarii nu vor să renunțe la privilegii”, a precizat USR printr-o postare pe Facebook.

Majoritatea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi impozitate cu doar 10%, pentru că sunt mai mici de 7.000 de lei. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt cuprinse între 2.000 și 13.000 de lei în funcție de numărul de mandate. Aproape 800 de foști parlamentari primesc pensie specială.

Cristian Seidler, deputatul USR care a inițiat această lege, a declarat pentru „Dobrogea Live” că nu este vorba neapărat de actualii parlamentari, ci de unii mai vechi „seniori” care au avut mai multe mandate în Parlament. „Dacă respectivul m-a făcut pe mine deputat, am o datorie de plătit și nu o să votez împotriva pensiei lui, mai ales că o să ajung și eu la pensie”, explică deputatul USR mecanismul de gândire al actualilor parlamentari ce nu-și doresc ca o astfel de inițiativă să treacă.

Propunerea USR este ca oricărui parlamentar să i se calculeze pensia ca oricărui român. „Atenție, parlamentarii ajunși la pensie, oricum își primesc pensia pe baza contributivității, dar pe lângă aceea primesc un supliment special plătit de la Senat sau Camera deputaților, nu de la Casa de Pensii”, mai spune Cristian Seidler.

FOTO: USR

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments