ActualitateNumărul firmelor ucrainene din județul Constanța a crescut de patru ori de...

Numărul firmelor ucrainene din județul Constanța a crescut de patru ori de la începutul războiului

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

De la începutul războiului din Ucraina, în județul Constanța au fost înregistrate 41 de noi firme cu capital ucrainean, de patru ori mai multe față de ianuarie 2022, când erau înmatriculate 11, potrivit unui răspuns solicitat de’’Dobrogea Live’’ Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Astfel, Constanța este județul care găzduiește cele mai multe firme cu participare ucraineană, după București, unde sunt înregistrate peste jumătate din cele 460 de afaceri deschise în România de când Rusia a invadat Ucraina.

Ponderea mare de companii ucrainene deschise în Constanța este firească dacă o raportăm la numărul de refugiați cazați în județ, care este și la acest capitol al doilea după București-Ilfov, cum reiese dintr-o analiză Info Sud-Est.

Domeniile în care activează noilor firme ucrainene înscrise în Constanța sunt predominant în zona de transport, logistică și comerț cu cereale, sectoare unde în mod tradițional joacă companii cu afaceri consistente.

O mare parte dintre refugiații care s-au acomodat în Constanța provin din regiunea Odesa, unde se află cel mai mare port din Ucraina.

Cum Portul Constanța a preluat o parte din activitățile comerciale blocate în Odesa, este rezonabil să deducem că au fost transferate și firme sau filiale.

Sursa foto: Rubryka

Citește și:

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza