2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăPoliticăNegocieri pe Facebook pentru Constanța: USR la primărie, PNL la Consiliul Județean

Negocieri pe Facebook pentru Constanța: USR la primărie, PNL la Consiliul Județean

Facebook devine o veritabilă platformă politică, un loc deschis de negociere a candidaturilor, a funcțiilor și intențiilor politice. Dreapta constănțeană și-a găsit în spațiul virtual un loc unde să negocieze o posibilă alianță.

Decebal Făgădău (PSD), Stelian Ion (USR), Vergil Chițac (independent, susținut de PNL) sunt candidații cu cele mai mari șanse de a ocupa fotoliul de primar al municipiului Constanța. Alegerea edilului într-un singur tur îl avantajează pe Decebal Făgădău, deoarece opoziția și-ar împărți voturile între ceilalți doi candidați.

Tocmai de aceea, USR Constanța a lansat o invitație celor din PNL Constanța să-și coalizeze forțele pentru îndepărtarea PSD din fruntea administrației publice locale și județene.

„USR-PLUS propune următoarea variantă de colaborare: Alianța USR PLUS să fie susținută pentru funcția de primar al municipiului Constanța, iar PNL să primească sprijin pentru președinția Consiliului Județean. Propunem, de asemenea, ca până la jumătatea lunii iulie să finalizăm negocierile, astfel încât să fim în măsură să prezentăm constănțenilor formula cu care putem câștiga atât municipiul, cât și județul”, spun cei de la USR Constanța.

Reacția liderului județean al PNL, Bogdan Huțucă, nu s-a lăsat mult așteptată. „Negociere sau invitație la împărțit funcții?”, se întreabă acesta. De asemenea, Huțucă le reamintește celor din USR că în martie PNL Constanța a chemat la discuții toate forțele de dreapta tocmai cu aceeași intenție: recâștigarea și reconstruirea Constanței.

„Sunt surprins de atitudinea publică a celor de la USR, pentru că răspund la o întrebare cu o altă întrebare și pare o tactică de comunicare. Reamintim că noi, cei din Partidul Național Liberal, am inițiat negocierile, în urmă cu trei luni și, chiar dacă acestea au fost puse pe pauză de pandemia de COVID-19, asta nu înseamnă că vreo secundă această invitație nu a rămas deschisă. Această invitație a dumneavoastră, colegi de la USR, este una la negocieri sau este o invitație să împărțim funcții? Vreți să ne așezăm la aceeași masă și să discutăm ce putem face împreună pentru Constanța? Vreți să evaluăm ce resurse are fiecare organizație și ce experiență are fiecare membru al acestei organizații, astfel încât să ajungem la cea mai bună formulă pentru o echipă puternică, în care să primeze experiența? Sau vreți să capitalizați câteva titluri de presă cu această invitație?”, spune Bogdan Huțucă.

FOTO: Stelian Ion (USR) și Bogdan Huțucă (PNL)

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments