36.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăActualitateMusulmanii vor sărbători diseară Berat Kandili, „Noaptea Iertării păcatelor”

Musulmanii vor sărbători diseară Berat Kandili, „Noaptea Iertării păcatelor”

Credincioșii musulmani sărbătoresc în această seară Berat Kandili (Noaptea de Berat – Noaptea Iertării păcatelor). Este una din cele cinci Nopți Sfinte din calendarul Islamic și se sărbătorește în noaptea de 14/15 a lunii Șaban, lună premergătoare lunii sfinte Ramazan.

În această noapte Bunul Allah își răsplătește credincioșii cu bogății lumești, iertare sufletească și binecuvântare în Lumea de Apoi, potrivit Muftiatului Cultului Musulman din România. Privită ca o noapte a mântuirii, Berat Kandili este momentul de contabilizare a tuturor faptelor săvârșite de-a lungul anului precedent, a obligațiilor religioase săvârșite sau omise în a fi săvârșite cât și a relațiilor cu cei din jur. În această noapte credincioșii musulmani spun rugăciuni și citesc din Coran.

Muftiul Muurat Iusuf: „Mă rog la Bunul Allah pentru o lume fără de boală”

Cu acest prilej, muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, transmite credincioșilor musulmani următorul mesaj:

Geamia din comuna Independența, județul Constanța

„Fie ca inimile să ne bată întru rugăciune, sufletele să ne vibreze în preaslăvirea Bunului Allah, iar mâinile deschise către cer să primească binecuvantarea divină. Pacea și binecuvântarea Bunului Allah fie asupra tuturor credincioșilor, credința din suflet să se transpună în viața cotidiană, iar pacea să dăinuie pe întreg mapamondul!

În aceste momente de grea încercare pentru întreaga omenire, mă rog la Bunul Allah pentru o lume fără de boală, fără de calamități naturale, fără de accidente și fără de oameni suferinzi!

O Noapte Sfântă de Berat Binecuvântată!

Berat Qandĭlĭmĭz qayırlı bolsın!

Berat Kandilimiz hayırlı olsun!”

Cele mai populare

Recent Comments