Ministerul Proiectelor Europene atenționează Primăria Constanța că nu știe să completeze cererea de finanțare a Spitalului Policlinic

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a trimis Primăriei Constanța o notă de atenționare asupra faptului că a completat greșit mai multe secțiuni din cererea de finanțare pentru spitalul modular pe care municipalitatea intenționează să îl construiască în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Conform scrisorii de rectificare, MIPE solicită Primăriei modificarea procentului de finanțare a proiectului și explică beneficiarului pașii corecți pe care trebuie să-i parcurgă: „Vă rugăm să intrați pe fiecare linie din Buget și să apăsați editare și salvare”.

De asemenea, Ministerul cere administrației locale să completeze cererea de finațare cu valorile exercițiului financiar 2020, întrucât instituția dă de înțeles că reprezentanții Primăriei au trecut cifre aferente altui an.

Totodată, scrisoarea de rectificare a cererii de finațare solicită municipalității modificarea perioadei de implementare a proiectului, întrucât Primăria Constanța a indicat ca dată de finalizare a lucrărilor 31 decembrie 2021, în condițiile în care până în momentul de față nu a fost finalizată nici măcar etapa de elaborare a documentaţiei tehnico-economice.

În acest sens, MIPE cere Primăriei Constanța să modifice Hotărârea de Consiliu Local care prevede, în mod eronat, ca termen de finalizare a spitalului sfârșitul acestui an.

Și sursa de cofinanțare a fost greșită de către reprezentanții Primăriei:  “…sursa de cofinanțare NU este buget de stat, așa cum ați bifat în mod eronat în secțiunea Capacitate Solicitant”.

spital policlinic constanta
Ministerul Proiectelor Europene atenționează Primăria Constanța că nu știe să completeze cererea de finanțare a Spitalului Policlinic 2

Erorile de completare a cererii de finanțare a spitalului modular i-a determinat pe reprezentanții Ministerului Proiectelor Europene să deblocheze secțiunile „Buget-activități și cheltuieli” și „Capacitate Solicitant” pentru ca administrația locală să poată edita modificările solicitate.

Nota ministerului de resort poartă titlul „Solicitare de clarificare 3”, semn că instituția a mai transmis alte două astfel de notificări de rectificare a cererii de finanțare.

La finalul scrisorii, MIPE sugerează Primăriei Constanța să ia legătura cu o anumită persoană din cadrul Ministerului pentru a „vă instrui” cu privire la modificările impuse.

Modificarea HCL-ului „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19” urmează să fie votată în ședința de Consiliu Local programată vineri, 29 octombrie 2021.

Valoarea proiectului se ridică la 14,5 milioane lei.

Citește și: CNI temperează elanul lui Bourceanu (PNL). Spitalul de Pediatrie NU este finanțat

Urmărește-ne pe:

Doneaza