-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăTOP-ȘTIRICNI temperează elanul lui Bourceanu (PNL). Spitalul de Pediatrie NU este finanțat

CNI temperează elanul lui Bourceanu (PNL). Spitalul de Pediatrie NU este finanțat

Senatorul liberal Septimiu Bourceanu simțea nevoia, la cinci zile de la tragedia de la Spitalul de Infecțioase, să vină cu „vești bune”. Doar că, vestea bună nu este altceva decât o promisiunea politică, la fel cum au fost și cele legate de Spitalul Regional.

Pe 5 octombrie, când Constanța număra încă morții tragediei de la Infecțioase, liberalul Bourceanu scria:Constanța va avea un Spital de Pediatrie nou, modern, dotat, utilat, cu o capacitate de 165 de pacienți. Nu este o glumă, este o realitate și deja a fost depășit stadiul de „Poate”, „Vom vedea” sau „Încercăm”.

Vă spun aceasta pentru că am fost astăzi împreună cu directorul Direcției de Sănătate Publică, doamna Cristina Schipor, la sediul Companiei Naționale de Investiții acolo unde s-a semnat procesul verbal de predare primire și astfel C.N.I. va lua o clădire dezafectată și o transforma într-un spital modern.

Citește și: Tragedia de la Infecțioase, acoperită de PNL cu promisiuni

CNI: Spitalul NU este finanțat

Reporterii „Dobrogea Live” au solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) mai multe detalii despre acest proiect și astfel au aflat că „studiul de fezabilitate se află în analiză la CNI din data de 5 octombrie” și că este inclus „pe lista de sinteză din cadrul subprogramului Unități Sanitare”.

Tot CNI ne lămurește că „finanțarea unui obiectiv de investiții în cadrul PNCIPS este asigurată numai după aprobarea indicatorilor tehnico economici (…) și numai în corelare cu alocațiile bugetare destinate fiecărui program derulat de CNI”.

Cu alte cuvinte, proiectul dat de Bourceanu ca sigur, este doar pe o listă de așteptare în vederea obținerii finanțării.

Răspunsul CNI dat la solicitarea Dobrogea Live

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța face încă din anul 2019 demersuri pe lângă CNI pentru construirea unui Spital de Pediatrie în locul unde era cândva Spitalul CFR (cartier Palas).

Citește și:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments