9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Politică Marian Crușoveanu: Fosta conducere a CJ Constanța nu a făcut niciun demers...

Marian Crușoveanu: Fosta conducere a CJ Constanța nu a făcut niciun demers pentru construirea spitalului regional

Doi parlamentari de Constanța, Marian Crușoveanu (deputat PNL) și Septimiu Bourceanu (senator PNL) și-au început activitatea prin repunerea pe tapet a problemei construirii unui spital regional la Constanța.

Tema, una atractivă în campania electorală, este veche, iar concret nu s-a întâmplat nimic în toți acești ani. Declarativ, mai mulți parlamentari PSD promiteau ridicarea unității medicale de care Dobrogea are atâta nevoie. Concret, în afara unei table ruginite înfipte pe un teren nu s-a făcut nimic.

Zilele acestea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit despre cele trei spitale regionale pe care ministerul intenționează să le construiască la Iași, Cluj sau Craiova.

„Ați uitat de Constanța atunci când ați enumerat orașele în care spuneți că se vor construi spitale noi, domnule ministru! Sau poate nu știți că județul Constanța are un spital județean construit acum aproximativ jumătate de secol, o unitate sanitară subdimensionată față de necesitățile reale ale acestui județ. Această unitate sanitară cu 1.300 de paturi deservește în mod real regiunea Dobrogea ceea ce înseamnă aproape 1.000.000(un milion) de cetățeni”, îi spune ministrului senatorul Bourceanu.

Deputatul Marian Crușoveanu a explicat pentru „Dobrogea Live” că Guvernul Orban a deblocat fondurile pentru spitalele regionale. „La acel moment (2019-2020), județul Constanța nu a beneficiat de acest proiect din cauza celor din fost conducere a Consiliului Județean Constanța (2016-2020) care nu au trimis nici măcar o hârtie către Ministerul Sănătății sau către fondurile europene.”

Acest lucru, spune deputatul, a fost descoperit de actualul președinte al CJ, Mihai Lupu, care ar fi demarat deja și documente pentru accesare de fonduri pe PNRR pentru proiectul spitalului regional.

Deputatul Crușoveanu va adresa și o interpelare ministrului Sănătății pentru a afla de ce Constanța nu este inclusă pe lista ministerului pentru construirea unui spital regional.

„Poate este o altă strategie la ora aceasta in care să fie prinsă și Constanța, dar nu știm noi acum. După interpelare vom ști mai multe”, a mai spus pentru „Dobrogea Live” deputatul PNL Marian Crușoveanu.

foto: telegrafonline.ro

Citește și:

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments