Județul Constanța se înfrățește cu Raionul Strășeni din R. Moldova, condus de un apropiat al oligarhului Ilan Șor

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

Președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Mihai Lupu, a inițiat un proiect de aprobare a Acordului de cooperare și înfrățire între Județul Constanța și Raionul Strășeni din Republica Moldova.

’’Consiliul Raional Strășeni din R. Moldova a înaintat propunerea lansării unei relații de colaborare și prietenie cu CJC, cu scopul dezvoltării socio-economică, teritorială și rurală, investiții (…) schimb de informații și promovarea reciprocă a imaginii celor două țări, precum și alte domenii de interes (…)’’, se arată în proiectul de hotărâre care va fi votat în ședința de Consiliul Județean din 28 februarie.

Acordul de înfrățire a fost solicitat de Viorel Jardan, președintele raionului din Moldova (vezi document jos).

Presa din R. Moldova scrie despre Jardan că este un apropiat al oligarhului moldovean pro-rus Ilan Șor, președintele Partidului ȘOR, acuzat de Maia Sandu că ar lua parte la planul Rusiei de destabilizare a țării.

Potrivit publicației ziarulnational.md și al propriului CV, președintele Raionului Strășeni a fost timp de cinci ani directorul FC Milsami Orhei, clubul de fotbal deținut de Ilan Șor.

La câteva zile de la numirea lui Viorel Jardan la conducerea Raionului Strășeni, în urmă cu un an, site-ul televiziunii TV8 din Moldova scria că acesta este verișorul deputatului Partidului ȘOR, Petru Jardan.

Deși are doar 34 de ani, Viorel Jardan a intrat în viața politică încă din 2011, în 2016 a fost numit director al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, poziție în care s-a aflat cinci ani, iar în prezent desfășoară mai multe afaceri proprii

Ilan Șor este acuzat că din fruntea partidului pe care îl conduce din Israel plăteşte manifestanţi care ies în stradă de luni de zile pentru a destabiliza conducerea Republicii Moldova, într-un plan coordonat de Rusia.

Raionul Strășeni este al optulea după numărul de locuitori din R. Moldova și se învecinează cu Chișinău.

Viorel Jardan Constanta raionul Straseni
Extras din proiectul privind înfrățirea cu Raionul Strășeni

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza