ISCIR: Roata de la Târgul de Crăciun din Constanța s-a blocat din cauza unei fluctuații de tensiune. Repunerea în funcțiune, întârziată de zilele libere pe care angajații ISCIR le recuperează

Motivul opririi roții panoramice de la Târgul de Crăciun din Constanța, în care sâmbătă au rămas blocați 29 de copii și 16 adulți, este o fluctuație de tensiune provenită din rețeaua electrică, a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ Matei Cristian, inspectorul de stat șef al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR).

Acesta a precizat că operatorul instalației deține toate avizele specifice, însă până la finalizarea inspecției ISCIR a dispus sistarea funcționării roții panoramice.

’’Operatorul are avizele în regulă. Blocarea roții a fost provocată de o fluctuație de tensiune din rețea. Din câte am înțeles, roata este proiectată să se oprească automat în astfel de situații, din motive de siguranță. La ora la care vorbim nu a fost finalizată inspecția și nu a reintrat în funcțiune’’, a explicat reprezentantul ISCIR.

Repunerea în funcțiune, condiționată de zilele libere din ISCIR

La rândul său, Gabriel Coicea, inspectorul șef teritorial ISCIR Constanța a confirmat că funcționarea roții a fost suspendată până la finalizarea inspecției, însă a refuzat să ne spună care a fost motivul pentru care nu au finalizat inspecția și când vor ridica interdicția de funcționare.

Șeful ISCIR a precizat că angajații instituției nu muncesc în zilele de 4 și 5 decembrie, perioadă în care se recuperează zile lucrate suplimentar cu ocazia inspecțiilor la instalațiile GPL din țară, determinate de explozia stației GPL din Crevedia.

Funcționarea roții a fost suspendată

Astfel, cel mai probabil, funcționarea instalației a fost condiționată de mini-vacanța inspectorilor ISCIR, care de miercuri își reiau activitatea.

Proprietarii firmei s-au schimbat de trei ori în doi ani de activitate

Sâmbătă seară echipajele ISU au coborât în siguranță 29 de copii și 16 adulți din roata panoramică rămasă blocată.

Firma care operează roata panoramică din Parcul Teatrului Oleg Danovski se numește South East Install, are principal obiect de activitate tâmplărie și dulgherie, și este deținută de Andrei Ștefan Vasea, care a achiziționat societatea în urmă cu șase săptămâni de la Gabriel Cornea, care la rândul său a preluat SRL-ul de la Cristina Polifronescu.

Astfel, SRL-ul înființat în 2021 și-a schimbat proprietarii de trei ori în numai doi ani.

Luni, Primăria Constanța a emis un comunicat de presă prin care aruncă întreaga responsabilitate pentru ce se întâmplă la Târgul de Crăciun în cârca firmei care a fost selectată să managerieze evenimentul – White Car Line SRL, însă reprezentanții municipalității nu menționează că ei sunt răspunzători pentru verificarea organizării în condiții de siguranță a evenimentului care se desfășoară în perioada perioada 30 noiembrie – 27 decembrie.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Nu a fost nicio pana de curent, am fost acolo din prima secunda pana la final.
    Roata a sarit de pe rotile de ghidaj, operatorii se agitau sa rezolve problema pana sa sune lumea la 112. Un angajat se catara pe structura fara nicio jena ca sa traga de cauciucurile de ghidaj. Sunt postate filmulete in care se vede clar lucrul asta. Sa faca public raportul de inspectie si dovada ca a fost pana de curent. Asa mizerii de roti nu au voie sa functioneze.

Comentariile sunt închise.

Doneaza