ActualitateIPS Teodosie, urmărit penal de DNA. Arhiepiscopul este acuzat de cumpărare de...

IPS Teodosie, urmărit penal de DNA. Arhiepiscopul este acuzat de cumpărare de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Totul a plecat de la o investigație publicată de jurnaliștii de la Recorder.

De asemenea, este urmărit penal și Petre Ilie, un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă.
Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului”, spun procurorii DNA.

UPDATE: Reacția Patriarhiei Române

„Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală. Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează și a cărei neîmplinire dezonorează. Legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. I.P.S. TEODOSIE este cel mai PATRIOT și cel mai devotat NEAMULUI ROMANESC ( DEVOTAT nu numai romanilor crestin – ortodocsi ci tuturor fiintelor omenesti create de DUMNEZEU care vietuiesc pe PĂMÂNTUL DOBROGEI ! ) și nu este nimic anormal sa fie ATACAT din toate părțile .
    Cum adică ( ?!? ) cineva poate interveni in modul de repartizare a unor fonduri destinate reparațiilor clădirilor unui cult religios ( si spun ,,CINEVA” cu sensul de ,,PERSOANA CARE AR PRIMI MITA” ) ?
    SI DACA ,, DA ” înseamnă că chiar trăim în tara cu cei mai corupti funcționari …. iar chestia cu ,, A INSCENA CHESTII MARSAVE CU ACOPUL DE A DENIGRA UN OM PERICULOS PENTRU SISTEM ” e ceva de domeniul ,, PRACTICI OBISNUITE ” LA CARE TREBUIE SĂ NE ASTEPTAM fara sa ne mire catusi de putin .
    RUSINE SA LE FIE CELOR CE AU AJUNS IN ASA HAL DE DEGRADARE UMANĂ !

Comentariile sunt închise.

Doneaza