2.4 C
Constanța
miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăActualitateÎPS Teodosie, ode lui Putin: „Este cel mai mare ctitor”. Reacția Patriarhiei...

ÎPS Teodosie, ode lui Putin: „Este cel mai mare ctitor”. Reacția Patriarhiei Române

ÎPS Teodosie a vorbit într-o emisiune la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului despre Vladimir Putin. Ierarhul susţine că preşedintele Rusiei este un mare ctitor.
Prezent în emisiunea săptămânală la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a vorbit despre Vladimir Putin.

„De ce să nu o spun. Domnul Putin, care este atât de vehiculat în aceste zile şi este văzut atât de negru. Nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi nicio ezitare, este cel mai ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”, a spus episcopul Tomisului.

ÎPS Teodosie a arătat că Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev (fostul preşedinte al Rusiei) sunt ctitori în Rusia. „Am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători.”

Mai mult, ierarhul a vorbit şi despre comunism care, în opinia sa, este adus din Vest.

„Sigur că au păcatele lor (Putin şi Medvedev n.red.). Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care sunt împotriva comunismului, cei din Vest, ei au plantat comunismul acolo. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia, au altă origine”, a concluzionat IPS Teodosie.

Conform ziarului Adevărul, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Româmne a precizat: „Asa cum deja se ştie, arhiepiscopul Teodosie obişnuieşte sa se pronunţe „sui generis” inclusiv pe unele teme extrabisericeşti. În virtutea autonomiei eparhiale pe care alege să o folosească uneori în mod original, are desigur dreptul să se exprime public pe orice temă, fără ca asta să însemne că se exprimă în numele BOR, ci în nume strict personal. BOR comunică public în plan decizional şi pe teme fundamentale doar prin Sfântul Sinod şi prin Cancelaria acestuia, nu printr-un anumit ierarh”.

Citește și:

2 COMENTARII

  1. Karl Marx nu a omorit pe nimeni dar Putin are crime la activ si pregateste un razboi, Am impresia ca Ti s-au luat mintile daca vrei sa lauzi un criminal.
    Nu merita sa primeasca bani si pensie de la romani acest tradator de tara si impostor .

  2. Acest mafiot in sutana și cu cruce în mână este afiliat al ortodoxiei ruse, inclusiv agent al hidrei ruso-bolsevice ce parazitează Constanta de la revoluție încoace. Bun prieten cu Mazăre, Strutinski și susținător al bisericii construite ilegal din apropiere de restaurant Rustic, ridicata peste noapte în parcarea locuitorilor din turnurile de pe Bd Tomis. De sarbatoarea Sf Haralambie 2022, un convoi a oprit circulația pe întreg Bd Tomis, pentru a trece acest mafiot îmbrăcat în împărat și în caleașca alba. Penibilitatea acestui corupt contrastează cu umilință bieților credincioși pe care îi folosește drept paravan in hoțiile și tunurile fiscale pe care le-a tras de-a lungul carierei. Acest securist corupt este simbolul junglei și a batjocurii in care trăim, iar împreună cu marele hoțoman Daniel, au transformat ortodoxia din Romania într-o secta securistoido-mafiota cu implicații în spălări de bani și evaziuni fiscale la ordinea zilei.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments