Turiștii din Mamaia Nord vor plăti o taxă specială pentru fiecare noapte de cazare

Primăria Năvodari va supune votului consilierilor locali un proiect de hotărâre care prevede instituirea unei taxe speciale care va fi achitată de turiștii care se vor caza în structurile turistice ale orasului, localizate aproape în totalitate în Mamaia Nord.

Cuantumul taxei este de 1% (fără TVA) din valoarea tarifului pentru fiecare noapte de cazare, iar turiștii o vor achita operatorului de turism.

Costel Dumitraşcu, viceprimarul orașului Năvodari, a declarat pentru “Dobrogea Live” că proiectul de hotărâre a primit avizele comisiilor tehnice și urmează să fie votat în ședința de Consiliu Local care va avea loc joi.

Potrivit administrației locale, taxa va fi folosită pentru promovarea turismului în zona de stațiune a orasului Navodări (Mamaia Nord).

Taxa specială va fi aplicată turiștilor care se vor caza la hoteluri, hoteluri apartament, moteluri, vile, cabane, bungalouri, sate de vacanţă, campinguri, pensiuni, ferme agroturistice, camere de închiriat în locuinţele familiale, nave fluviale şi maritime.

Taxa va fi inclusă în costul de cazare și va fi colectată la check in.

Agentii economici vor avea obligația de a vira taxa colectată la bugetul local până la data de 10 a lunii urmatoare.

În anul 2018, zona de litoral a orașului Năvodari – denumită Mamaia Nord, a fost declarată prin HG stațiune turistică de interes național.

Sursa foto: Statiunea Mamaia Nord – Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza