Ionuț Babă (Forța Dreptei), despre blocurile de 24 de etaje: „Ce a început Mazăre, desăvârșește Chițac”

„Ce a început Radu Mazăre, desăvârșește Vergil Chițac: blocuri de 24 de etaje pe terenul fostei baze RATC din proximitatea Stadionului Farul. Chiar dacă instanța a intervenit și l-a oprit pe Mazăre să distrugă complet această zonă a orașului prin construirea unor mastodonți, acum Vergil Chițac repune pe tapet solicitarea Bogaris Residential Rom Cuatro SRL și Cambela Prod SRL”, spune  Ionuț Babă, secretar general Forța Dreptei Constanța.

Construirea lor, fără o infrastructură adecvată, fără spații educaționale și fără zone verzi, poate genera consecințe negative imediate și pe termen lung, atrage atenția politicianul. În plus, o astfel de acțiune ar compromite calitatea vieții locuitorilor din zonă și ar putea duce la o concentrare excesivă a populației, ceea ce ar amplifica problemele existente.

Deteriorarea calității mediului înconjurător, impactul asupra sănătății fizice și mentale a locuitorilor și blocajele în trafic ar fi doar câteva dintre rezultatele adverse ale unei dezvoltări urbanistice haotice și neplanificate”, spune Ionuț Babă (foto deschidere). El arată că este imperativ să se acorde o atenție deosebită dezvoltării urbane echilibrate, care să ia în considerare atât nevoile locuitorilor actuali, cât și cele ale generațiilor viitoare, asigurând astfel un mediu de trai sănătos și sustenabil.

„Sper ca Vergil Chițac, în ceasul al 12-lea, să întoarcă privirea către oraș și către cetățenii care locuiesc în el. Sper că primarul va înțelege că trebuie să reprezinte mai întâi interesele oamenilor, nu a rechinilor imobiliari care visează doar milioane de euro profit și blocuri ridicate pe orice metru pătrat de teren din Constanța”, conchide secretarul general al Forța Dreptei Constanța.

Citește și: Alexandra Barbu (Forța Dreptei): PSD mimează lupta împotriva păcănelelor, iar PNL dă acatiste

Urmărește-ne pe:

Doneaza