Hoțul unei mașini, identificat de proprietar, stă liniștit în libertate. Răspunsul Poliției Constanța: „Îl vom prinde noi”

Știe cine este autorul furtului, a spus și Poliției, dar a primit un singur mesaj din partea oamenilor legii: „Îl vom prinde noi”. Când? Nimeni nu știe atâta timp cât dosarul penal este deschis de 9 luni și nimic nu se întâmplă.

În seara zilei de 16 ianuarie 2023, Alexandru a observat că mașina sa, o Dacia Logan, parcată pe Bulevardul Lăpușneanu din municipiul Constanța, a dispărut. În jurul orei 22.00, proprietarul mașinii a sesizat Secția 2 de Poliție, prin apel la 112, cu privire la furt. În autoturism se aflau mai multe bunuri (legitimații, mingi, echipamente sportive personalizate) ce aparțineau clubului sportiv Baschet Club Blue Sharks Constanța, unde Alexandru este antrenor și vicepreședinte.

Polițiștii au venit la fața locului pentru a constata furtul și astfel s-a deschis dosarul penal 858075/17.01.2023, ulterior formându-se dosarul penal 876/P/2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

În două zile a aflat cine e hoțul

La o zi și jumătate după furt și după ce postase pe Facebook toată întâmplarea, Alexandru a fost contactat prin apel video de un individ pe nume Ciprian, însă antrenorul nu a putut răspunde la acel apel.

Pe 19 ianuarie, Poliția găsește mașina abandonată pe o stradă din localitatea Stupina (comuna Crucea), la aproximativ 65 de kilometri de municipiul Constanța. Autoturismul nu mai avea plăcuțele de înmatriculare, aripa dreapta spate era lovită, la fel și aripa din stânga spate, plafonul era înfundat, casetofonul dispăruse, iar toate bunurile din mașină lipseau. După ce a ajuns din nou la proprietar, mașina a fost casată deoarece era imposibul de utilizat.

În aceeași zi, Alexandru primește din nou un apel (pe Facebook Messenger) din partea lui Ciprian care îi spune că autorul furtului este fratele său care era împreună cu cumnatul lui, iar toate bunurile din mașină au fost arse deoarece hoții au considerat că nu au nicio valoare. Distrugerea bunurilor prin incendiare a avut loc pe raza localității Pantelimon, localitate de unde sunt cei care au furat mașina.

M-a sunat acest individ și mi-a spus că fratele lui a furat mașina, împreună cu alte persoane. Au furat mașina ca să aibă cu ce merge acasă. Au ars tot ce era în mașină. Au vrut să o vândă unui cioban, dar acesta nu a vrut să o cumpere, au încercat să o ducă la un centru de fier vechi, dar au fost refuzați, apoi au abandonat-o”, a spus Alexandru pentru „Dobrogea Live”.

Mai mult, Ciprian a afirmat că știe unde sunt plăcuțele de înmatriculare ale Loganului și s-a oferit să le ducă el la Secția de Poliție Crucea. Toate cele relatate de acest individ s-au confirmat ulterior.

„Îl vom prinde noi”

A doua zi, Alexandru s-a prezentat la Secția 2 Poliție Constanța pentru a le aduce la cunoștință cele relatate de acest Ciprian predând și dovezi ale convorbirii cu acesta.

De atunci, însă, dosarul penal stă pe loc, iar hoții își văd liniștiți de viață, ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Alexandru a aflat că Poliția l-a căutat pe fratele lui Valentin acasă, dar nu l-a găsit, așa că nimeni nu se mai deranjează să ducă la bun final acest dosar.

„Îl vom prinde noi”, aceasta a fost replica polițiștilor când Alexandru i-a întrebat de cazul său. Nici la Parchet lucrurile nu stau mai bine, procurorul de caz nefăcând niciun fel de acțiune. Proprietarul mașinii spune că nu a fost niciodată chemat să dea vreo declarație.

„Dobrogea Live” a solicitat informații de la IPJ Constanța și Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. IPJ ne-a transmis că nu poate oferi niciun fel de informații despre dosarul penal, iar Parchetul nu a transmis un răspuns.

Baschet Club Blue Sharks Constanța s-a constituit parte civilă în acest dosar și solicită suma de 10.000 de lei daune materiale (echipamentele sportive și legitimațiile distruse prin incendiere), precum și daune morale de 10.000 de lei deoarece activitatea clubului a fost afectată de distrugerea echipamentelor, iar participarea la competiții a fost imposibilă până la obținerea unor noi legitimații pentru sportivi.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza