ActualitateInteres scăzut pentru înscrierea la Facultatea de Teologie din Constanța

Interes scăzut pentru înscrierea la Facultatea de Teologie din Constanța

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei” din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța continuă trendul descendent în ceea ce privește ocuparea locurilor pentru studiile de licență.

Instituția de învățământ superior „funcționează sub autoritatea eclezială” a ÎPS Teodosie.

Comparând sesiunile de admitere din vara anilor 2021 și 2022 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța se poate observa o scădere cu 25% a numărului de candidați declarați admiși pentru studiile de licență la cele patru secții al facultății, și anume: Muzică religioasă, Teologie ortodoxă asistență socială, Teologie ortodoxă didactică și Teologie ortodoxă pastorală.

Astfel, dacă în sesiunea iulie 2021 au fost declarați admiși 103 candidați, pe 240 de locuri disponibile, în vara anului 2022 numărul lor a scăzut la 73, pe aceleași locuri disponibile. Datele sunt preluate de pe site-ul facultății (https://teologie.univ-ovidius.ro/admitere/rezultate-admitere).

La examenul de admitere din sesiunea iulie 2022 la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța s-au înscris 88 de candidați din care au promovat 73. Din cei 15 respinși, 7 nu s-au mai prezentat, fiind declarați absenți, iar celelalte 8 persoane nu s-au înmatriculat.

Situația pe specializările scoase la concurs în sesiunea iulie 2022 este următoarea:

Muzică religioasă – 2 candidați declarați admiși pe 40 de locuri;

Teologie ortodoxă asistență socială – 9 candidați declarați admiși pe 50 de locuri;

Teologie ortodoxă didactică – 4 candidați declarați admiși pe 50 de locuri;

Teologie ortodoxă pastorală – 58 candidați declarați admiși pe 100 de locuri;

Dacă în sesiunea de admitere din septembrie 2021 Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța a reușit să mai atragă 68 de studenți, aceasta nu a reușit, însă, să își umple toate locurile scoase la concurs. Anul universitar 2021 a început pentru studiile de licență cu 171 de studenți, din 240 de locuri disponibile. 

Citește și:

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza