10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăActualitateJudecătorii nu-i fac pe plac lui Teodosie. Ce i-au răspuns la solicitarea...

Judecătorii nu-i fac pe plac lui Teodosie. Ce i-au răspuns la solicitarea de a rămâne profesor titular

ÎPS Teodosie a împlinit 65 de ani în decembrie 2020. Conform reglementărilor, nu mai poate fi profesor titular. ÎPS Teodosie este și directorul Școlii Doctorale de Teologie din Constanța, o școală plină de scandaluri de plagiat.

Pentru că „este greu de pensionat”, arhiepiscopul a cerut magistraților să dea o ordonanță președințială prin care să fie anulată decizia Senatului Universității Ovidius din Constanța care prevedea că „în absența metodologiei prevăzute Legea nr. 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării” (Hotărârea nr. 623/29.07.2021).

Cu alte cuvinte, profesorii care au împlinit vârsta de 65 de ani, așa cum este și cazul lui Teodosie, nu mai pot fi profesori titulari.

Citește și: ÎPS Teodosie NU va fi mitropolit. Patriarhia Română: Este o ambiție personală, nu o necesitate misionară

Luni, 27 septembrie, judecătorii Tribunalului Constanța au decis să-i respingă cererea lui Teodosie:

Respinge cererea formulata pe calea ordonantei presedintiale, formulata de catre reclamantul PETRESCU TEODOSIE, in contradictoriu cu parata UNIVERSITATEA OVIDIUS CONSTANŢA, ca nefondata. Cu recurs in 5 zile de la pronuntare. Pronuntata in data de 27.09.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei instantei”.

Citește și: Cine sunt preoții plagiatori pe care-i apără ÎPS Teodosie. „Calculatorul este acuzat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments