31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăPrimării DobrogenePrimăria Constanța vrea să construiască un spital de oncologie

Primăria Constanța vrea să construiască un spital de oncologie

Primăria Constanța va solicita Consiliului Județean trecerea în proprietatea municipalității a două terenuri cu o suprafață totală de 6.366 mp, în vederea construirii unui nou spital în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Potrivit informațiilor „Dobrogea Live”, centrul medical va fi dedicat afecțiunilor oncologice și va fi construit cu fonduri europene.

Curtea Spitalului de Infecțioase a devenit pretabilă acestui proiect după ce anul trecut au fost demolate două spații insalubre în care au funcționat centrala termică și fostul laborator de anatomie al Facultății de Medicină.

„Proiect imperios necesar”

Proiectul, inițiat de primarul Vergil Chițac, va fi supus votului în ședința de vineri a Consiliului Local.

„Ținând cont de contextul pandemic actual care a demonstrat insuficienta capacitate a spitalelor în ceea ce privește tratarea pacienților, dar și dotările improprii desfășurării unei activități medicale la standarde impuse de normele actuale, proiectul avut în vedere de municipalitate este imperios necesar”, se arată în proiectul propus de primar.

Dacă proiectul primește vot favorabil din partea consilierilor locali, Primăria va trimite Consiliului Județean solicitarea de trecere a celor două terenuri din proprietatea Județului Constanța, în proprietatea Municipiului Constanța.

Primăria a prins în bugetul anului 2021 fondurile necesare elaborării documentației tehnico-economice pentru construirea noului spital.

Citește și: Cât de vechi sunt spitalele COVID-19 din județul Constanța

Cele mai populare

Recent Comments