-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateGrup de 40 de tineri, suspecți de COVID-19, depistat în Costinești

Grup de 40 de tineri, suspecți de COVID-19, depistat în Costinești

Este al doilea grup de tineri, suspecți de COVID-19, pe care autoritățile îl depistează în stațiunea Costinești. Primul grup a fost din județul Vaslui. De data aceasta, tinerii sunt din Dâmbovița.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița a informat telefonic DSP Constanța, vineri, 7 august, despre un caz confirmat COVID-19, care a fost cazat în Costinești, la un complex turistic.

„Urmare acțiunii de control desfășurată la unitatea turistică, au fost constatate următoarele: un tânăr a sosit la complexul turistic din Costinești, în data de 03.08.2020, aproximativ în jurul prânzului. Deplasarea de la Târgoviște spre Costinești s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori și studenți. În cursul zilei de 04.08 2020, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunțe organizatorul”, spun cei de la DSP Constanța.

Organizatorul excursiei susține că pe perioada deplasării au fost purtate măști de protecție și au fost asigurate măsuri de distanțare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât și la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie și consimțământul părintelui.

Inspectorii DSP au constatat că locul de cazare (complexul turistic) din Costinești funcționează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazați cca. 150 persoane, adulți și copii. „Au fost respectate măsurile de prevenire și limitare a infecției cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât și pentru turiști – covorașe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepție, marcaje privind circulația în incintă, afișe cu mesaje în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii, păstrării distanței, igienei personale, asigurarea distanței dintre mese”, adaugă DSP Constanța.

Având în vedere faptul că toți membrii grupului sunt contacți ai cazului confirmat COVID-19, sâmbătă, 8 august, turiștii au părăsit locația cu același mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmbovița să dispună măsura carantinării.

Citește și: Situație gravă pe litoral. 40 de tineri, suspecți de COVID-19, au venit să se distreze la mare

Cele mai populare

Recent Comments