2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitateUPDATE Situație gravă pe litoral. 40 de tineri, suspecți de COVID-19, au...

UPDATE Situație gravă pe litoral. 40 de tineri, suspecți de COVID-19, au venit să se distreze la mare

Prefectura Constanța a transmis câteva informații oficiale despre cazul tinerilor din Vaslui. Ar fi vorba despre 30 de tineri, nu de 40 cum a circulat inițial informația.

UPDATE Prefectura Constanța a emis un comunicat de presă referitor la situația tinerilor din Vaslui care au venit la mare deși sunt suspecți de COVID-19.

În cursul serii de marți, 4 august a.c., DSP Constanța a fost înștiințată de DSP Vaslui de faptul că, în stațiunea Costinești, s-ar afla 30 de tineri cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, prezenți pe litoral pentru a participa la un eveniment privat. Informarea a venit în contextul în care cei 30 de tineri sunt considerați contacți direcți ai unui caz confirmat de COVID-19, din județul Vaslui.

În urma controlului efectuat cu sprijinul Poliției Costinești și a Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, s-a constatat faptul că cele 30 de persoane au ajuns în Costinești în jurul datei de 1 august, fiind cazați în trei locații, după cum urmează:

  • O vilă, unde au fost cazate 10 dintre persoane. În urma controlului, au fost constatate condiții de cazare necorespunzătoare, nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice speciale, motiv pentru care proprietarul vilei a fost amendat cu 10.000 de lei. De asemenea, s-a interzis orice fel de activitate turistică;
  • O vilă, unde au fost cazați 13 tineri. Aceleași nereguli au fost constatate, așa că administratorul vilei a fost amendat cu suma de 10.000 de lei și s-a interzis desfășurarea de activități turistice;
  • O pensiune, unde au fost cazate 8 persoane. La această locație nu au fost găsite neconformități.

Din cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluați de echipaje SMURD venite din județul Vaslui, iar celelalte 13 persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua și transporta spre județul de domiciliu.

La momentul controlului, niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2. Proprietarilor celor trei locații de cazare li s-a recomandat efectuarea operațiunilor de dezinfecție-dezinsecție.

Știrea inițială:

Tinerii sunt din Vaslui și au participat la un majorat înainte de a pleca la Costinești. Printre ei se află și persoane cu semnevizibile de boală, spun autoritățile din Vaslui.

Una dintre adolescente este fiica unui ambulanțier din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui, ea fiind testată în data de 31 iulie. Fata nu a așteptat rezultatul testului (care nu a venit în 24 de ore din cauza numărului mare de testări) și a plecat la Costinești alături de prieteni. Pe 3 august rezultatul a arătat că tânăra este bolnavă de COVID-19. Imediat, tatăl ei a venit cu o ambulanță la mare pentru a o prelua, scrie Adevărul.

În cursul zilei de marți, 4 august, DSP Vaslui a trimis pe litoral două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui pentru a aduce două dintre grupuri de tineri.

„Încercăm să îi aducem în grupurile care s-au organizat la plecare. O altă autospecială ISU urmează să plece mâine dimineaţă spre Costineşti pentru a-i aduce pe ceilalţi tineri. O parte dintre ei prezintă simptomatologie COVID-19. Cu toţii vor fi aduşi la spitalul din Bârlad pentru testare şi evaluare. În cazul pacienţilor asimptomatici, care nu au factori de risc, în urma evaluării medicul curant poate dispune izolarea la domiciliu. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, ancheta epidemiologică este una de anvergură ce se poate întinde şi pe durata unei săptămâni”, a precizat conducerea DSP Vaslui, citată de Adevărul.

Citește și: VIDEO Turiști inconștienți pe litoral: intră în apă, deși este arborat steagul roșu

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments